Koska blogikollegani Uraäidin ruuhkavuodet pisti syksyn järjestykseen listaamalla kolme parasta asiaa syksyssä, mie päätin tehdä syksylistan musiikista.

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta oisko tämä sitten pikemminkin ystävällinen yhteistyö?
Nimittäin syksylistani on täysin puolueellinen, sillä tunnen artistit. He ovat hyvän päivän tuttujani ja  hyviä ystäviäni. Onneksi ovat, muuten en olisi ehkä ikinä löytänyt näitä kappaleita, joita kuuntelen uudelleen ja uudelleen. Listan muusikoita yhdistää se, että he kaikki ovat tehneet musiikin lisäksi myös teatteria.

Kuuntele ja nauti!

1) Jos haluat höllätä
Uskoit kaiken, Susanna -yhtyeen kappale Anna sen virrata pistää jammaamaan ja lohduttaa, kun on kiire tai muuten kinkkistä.

Lyriikkalainaus: "Minne se katosi se ajattomuus. Hukutin sen. Älä enää mieti. Anna sen virrata."

2)  Jos sinulla on ikävä lapsuutta 
Milla Rumi tekee mielenkiintoisia sanoituksia ja kauniita melodioita. Kuuntele Tässä olen minä klikkaamalla tästä,  jos sinulla on koti-ikävä, lapsuuden kaiho tai olet vähän hukassa.
Lyriikkalainaus: "Tässä naapurin saksanpystykorva jahtaa kuusivuotiasta pikkusiskoani. Tämän jälkeen sisko kaatui asvaltilla. Äiti peitti polven laastarilla."
 
3) Jos et aina tiedä vastausta
Emilia Tuovila ynnä väijytys -yhtye maalaa biiseihinsä mysteerejä ja tarinoita. Kuuntele yhtyettä Soundcloudista klikkaamalla tästä. Eräs tarina kysyy tärkeät kysymykset.
Lyriikkalainaus: "Mustikan lehdet ovat violettejä rättejä. Eräiden olentojen poskipäät nättejä "
 
4) Jos ikävöit kiihkeää kesäyötä
Pimu laulaa siitä kappaleessaan Ei meidän tarvitse puhua, kuuntele klikkaamalla tästä. Video on juuri niin ihanan ja överin imelä kuin kesäromanssi joskus voi olla.
 
Lyriikkalainaus: "Kiihtyy humalassa kerronnan tahti. Yhtäkkiä suutelet sanat suustani."

5) Jos haluat kävellä kaupungin sateisilla kaduilla
Melankolinen Antti Autio laulaa upeasti kaupungista ja muuttumisesta biisissään Merkit.

Lyriikkalainaus: "Maailma loppui eilen. Luin aamulla lehden muttei siinä eikä kahviloissa puhuttu siitä sanaakaan."

6) Jos rakastuit väärään
Viime vuoden UMK:sta tuttu Hukka ja Mama on luonut kepeän kappaleen kipeästä tilanteesta: kun ei saa vastakaikua tunteisiinsa. Seljaan samastuu joka ikinen, joka on joskus töpännyt tunne-elämässä.

Lyriikkalainaus: "Niin ei sais tapahtuu, et vain toinen rakastuu. Ja ainoo vastakaiku tulee mun mielikuvituksestani."

7) Jos ikävöit aurinkoa
Hermanni Turkki on bändi, joka pistää murheet hyllylle. Klikkaamalla tästä käyt pikaisella ja rosoisen iloisella katusoittokeikalla. 

Lyriikkalainaus: "Keinuvat linnut sähkölangoilla, mutta nytpä ne näyttäytyvätkin toisin."

 

Mikä on sinun ehdoton syksybiisisi? Vinkkaa kommentoimalla!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram