Olen tässä miettinyt, ettei ehkä olekaan hyvä mennä vain eteenpäin koko ajan. Välillä on hyvä mennä ja katsoa taaksepäin

Tätä pohdin, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta alkaa taas kirjoittaa kolumneja Uusi Rovaniemi -lehteen. Kirjoitin sinne 15-vuotiaana elämäni ensimmäisen kolumnini, ja kolumnistin pestiä kestikin sitten noin 4,5 vuotta.

Mietin hetken suostuako: eikö pitäisi aina kurottaa kohti uutta, tulevaa? Sanoin mahdollisuudelle kyllä. Se tuntui kutkuttavalta.

Nyt on ehtinyt hurahtaa toiset melkein viisi vuotta välissä ja kirjoitan UR:ään aika eri ihmisenä. Kasvaneena ja kaiken lisäksi kirjoittajan ammattiin valmistuneena. 

Silti suurin syy, miksi halusin taas alkaa kirjoittaa Uuteen Rovaniemeen oli, että halusin muistaa, miltä tuntuu olla naivi ja peloton kirjoittaja. Miehän siis kirjoitin silloin 2006-2010 mitä sylki suuhun toi. Toki tein tiedonhakua ja harjaannuin kirjoittamisessa ja näkökulmittamisessa. Ja ihan arimmista asioista en kirjoittanut, ja hyvä niin. Mutta nuori, vapaa ja rohkea olin.

En esimerkiksi tiennyt, mitä olin tekemässä, mutta tein silti. Päätoimittaja pyysi minua kirjoittamaan kokeeksi kolumnin (vai pakinako se oli?). Menin kotiin, googlasin mitä kolumni tarkoittaa ja aloin kirjoittaa. En mie nolostellut tai miettinyt liikaa. 


Joskus on hyvä mennäkin taaksepäin. Silloin näkee, mikä on muuttunut ja mistä on aloittanut. Ja ehkä menneisyydestä voi myös poimia hyvät asiat nykyisyyteen. 

Nyt nimittäin yritän olla nuorempi minäni taas ja siksi kirjoitin (tämän uuden kierroksen) ensimmäisen kolumnin uskaltamisesta ja itseensä uskomisesta. Voit lukea kolumnin täältä

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram