Ehkä sitä voisi riidaksikin kutsua, vaikka huone oli loukkaantumisen ja itkun lisäksi täynnä lempeyttä. Sovinto, ja eteisessä vielä halaus.

Bussipysäkillä alkoi itkettää uudestaan. Mummilan pihassa alkoi itkettää uudestaan. Käytävässä alkoi itkettää uudestaan. Helvetti, nyt. Noh. Kokosin itseni, pimpotin ja menin avaimella sisään. Mummi puheli arkisia pakatessaan uimakassia. Pakenin vessaan ja tajusin, ettei tämä himpskatin nyyhkytys lopu ellen paljasta itseäni.

Tulin vessasta pois niistäen.

"Onko sulla noin paha flunssa?" mummi tokaisi.
"Kaikki on ihan hyvin mutta mua itkettää. Me riideltiin, tai, no ei se ehkä ollu rii... "
"Mistä te riitelitte?"
"No.. Meijän välisistä asioista."
"Niin yleensähän ne on pieniä juttuja, ei niin tärkeitä, mistä riidellään."
"Ja me sovittiinki ne jo, mutta mie en ikinä ehi mukaan sovintoon. Tai että. Oon aina ollut sellainen, että mua itkettää, vaikka kaikki ois jo hyvin tai sovittu..."
"Niin, no. Ei hän se haittaa. Sitä paitsi kaikki riitelee joskus. Se on merkki, että jompikumpi siinä on löperö, jos ei ikinä riitele."

Nyökkäsin. Mummi summasi ihmissuhteet kuin vain 84-vuotiaan elämänkokemuksella voi.

Tottahan se on, että on laiskaa ja löperöä olla sulassa sovussa aina. En ole oikein koskaan tykännyt olla löperö.

Niistin viimeisen kerran ja sitten lähdimme uimaan. Sovinto tehty.
 

---

Kuva otettu Designmuseossa.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram