Kuten viime viikolla julistin, alan joka viikko listata inspiroivia juttuja Viikon etukenot -listalle.

Tämän viikon etukenoissa ollaan naistenpäivän jälkitunnelmissa. Jos haluat lukea naistenpäivän kirjoitukseni, se on täällä. 

Viikon etukenot (vko 10) - Skool tytöille, pojille, ihmisille!

1) NOKKELA BIISI: "Sua ei ole tehty kenenkään kylkiluusta"
Naistenpäivää voi vielä kippistellä PMMP:n ja Mariskan mainiolla kappaleella:

2) IHANA TEKSTI: Äiti!
Menin tällä viikolla ex tempore kahville ja luin pitkästä aikaa Kodin Kuvalehden kannesta kanteen, ihan rauhassa ilman taukoja. Jo heti alussa liikutuin, kun luin Minna McGillin tekstin äitiydestä. Tuli ikävä omaa äitiä ja mietin, että tuollaista se äitinä olo vissiin on.

3) AJATELTAVAA: Ulkonäkö auttaa, vaan ei ole kaikki kaikessa
Jos TED talksit eivät ole tuttuja, kannattaa tutustua! TED-sivustolta löytyy videoita, joilla erilaiset ihmiset puhuvat kokemuksistaan ja näkemyksistään. Niitä katsomalla voi prepata englantiaan ja laajentaa maailmankuvaansa.
Huippumalli Cameron Russell puhuu TED-vierailullaan hauskasti, herkästi ja rehellisesti ulkonäön merkityksestä ja siitä millaista on olla malli.

4) HAUSKA BIISI: Nyt on naistenhaku!
Mulla on ilo tuntea kolme ihanaa leidiä, jotka pistivät kesällä pystyyn valloittavan bändin, Snakebutterflyn, joka on uuden aallon 90-lukulainen poppiräppigimmabändi. Pistä pilke silmäkulmaasi ja nauti heidän sinkkubiisistään:

 
5) KÄRKÄSTÄ KOMIIKKAA: Naisten vuoro
Tällä viikolla Cheek julkaisi kehutun ja kohutun videon "Me ollaan ne", jolla naisten tehtävä on lähinnä kontata talutushihnassa ja lipoa huuliaan. SNL versioi ihanan kipakasti videota.
 
6) VALOKUVANÄYTTELY:Muistetaan pojatkin
Naistenpäivän jälkeen tuntui raikkaalta suunnata Suomen valokuvataiteenmuseoon katsomaan Kaisa Rautaheimon Pojat-näyttelyä. Rautaheimo on kuvannut puolentoista vuoden ajan 20–30-vuotiaita miehiä, joiden elämä on enemmän tai vähemmän vaiheessa. Kuvat itsessään ovat koskettavia, mutta näyttelyssä ei missään nimessä kannata jättää lukematta Ann-Mari Huhtasen toimittamaa lehtistä, jossa on poikien tarinoita ja pohdintoja omasta elämästään. Voit lukea tekstit myös netistä.

"Ois ihan kiva olla niiden silmissä minä, enkä päihdeongelmainen minä.
Joo, tää oli ehdottomasti tarpeeseen. Joku onnistumisen tunne."

 
Ville, perjantai-iltapäivä, Kamppi, marraskuu 2014. Kuva: Kaisa Rautaheimo / Suomen valokuvataiteen museo
 
 
7) TV-OHJELMA: Unohdetaan sukupuoli
Rakelin kuplassa oli tällä viikolla pohdintaa sukupuolesta, sen määrittävyydestä ja lokeroinnista. Kuten itsekin kirjoitin naistenpäivänä:
"En tiedä, mitä näkevät ne naiset, jotka eivät haluaisi olla niin pirusti naisia, vaan haluaisivat olla vain ihmisiä ja uida."
Skool siis naisille, miehille ja ennen kaikkea ihmisille!

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram