Olen seurannut jalkapallon EM-kisoja vain, koska heila katsoo matseja harva se ilta. Nyt olen alkanut jo vähän nauttia. Ja paljon olen oppinut!

Tässäpä viisi oppia:

  1. Maasta se pienikin ponnistaa. Islanti voitti Englannin. Menestyksen syiksi on listattu joukkuehenki, kannustus, menestymiseen satsaaminen ja kova työmäärä.
  2. Jalkapallo on julmaa. Jos tulee häviö, joutuu valmentaja eroamaan. Onneksi useimmissa töissä saa tehdä virheitä.
  3. Aina suorituksen jälkeen on tärkeä puida suoritusta. Pelkkä matsi ei ole se juttu, täytyy myös kuunnella studiokeskustelu ja pelin analyysi. Jos oikein menee hyvin, voidaan yhdessä ottaa lepiä valtakunnallisen vapaapäivän verran.
  4. Tunteensa saa näyttää. Jos häviö ottaa päähän, voi sen vapaasti ilmaista. Jotkut  hävinneet pelaajat jopa makaavat pelin jälkeen mahallaan maassa. Voittoakin saa juhlistaa ja tuulettaa, avoimesti ja äänekkäästi. Islantilaiset selostajat osaavat sen parhaiten.
  5. Pää kannattaa pitää kovana. Jatkuvat pallon puskemiset muistuttavat jalkapallonoviisillekin, että tilanteet kannattaa ratkaista päällä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram