Tiedättekö sen tunteen, kun muut elokuvan katsojat katsovat itse elokuvaa ja itse laskee silmukoita tai tutkii saumarakennetta päähenkilön vaatteista? Hups, I did it again!

 

Eilen kävimme katsomassa Tatu ja Patu - Kanelia kainaloon -elokuvan ja huomioni kiinnittyi upean Veeran asustukseen. Hänen käyttämänsä pipo oli niin pehmoisen ja mukavan näköinen, että välittömästi tahdoin itselleni samanlaisen. Illalla kotona aloin miettimään, miten sellaisen saisi  aikaiseksi. 

 

 

 

Jos haluat ohjeet vastaavanlaisen pipon tekemiseen kotona, se käy nyt kätevästi näitä neuvoja noudattamalla. Lisäksi tämä on todella helppo ja nopea neulomus. Ehdit tehdä sen vaikka yhdessä illassa! (kätevä vinkki vaikka joululahjoiksi) Sinun tarvitsee vain osata neuloa oikein ja nurin. Edes kavennuksia ei tarvita! 

1. Luo puikolle (puikkokoko 7) 32 silmukkaa.

2. Neulo luomiskierroksen jälkeinen kerros nurin.

3. Neulo kerros oikein.

4. Neulo kerros oikein.

5. Neulo kerros oikein.

6. Neulo kerros nurin. 

 

Jatka vaiheita 3-6 (eli kolme kerrosta oikein ja yksi nurin) kunnes pipokappaleen pituus on 45 cm. Sen jälkeen yhdistä kappale lyhyistä päistä lieriöksi ja kuro toinen pää umpeen langan avulla. Virkkaa alareunaan piilosilmukoita "nurjien kerrosten puolelle". 

 

Tee lopuksi muhkea tupsu päälaelle langanjämästä. Minulla meni koko pipoon (sisältää tupsun) yksi Novitan Naava -lankakerä. 

 

Valmis pipo soveltuu hyvin 50-55 cm päähän joustavan rakenteensa ansiosta. Näitähän voisi tehdä vaikka kaikissa sateenkaaren väreissä, kun aikaakaan ei yhteen pipoon kulu kuin pari tuntia.

Kommentit (3)

Ideoiblogi
Liittynyt10.11.2016

Kiitos! :) Itsellä kans varsinkin vaateompelu on vienyt mennessään ja monesti mietin neulonnan lisäksi miten mistäkin vaatteesta piirrettäisiin kaava :D 

Kiva kun kävit kommentoimassa Emilia <3

Seuraa 

Blogia kirjoittaa 32-vuotias kolmen lapsen äiti. Ideoita käsillä tekemisestä, arjen juttuja ja uuden talon sisustusta.

Yhteydenotot sähköpostiin sinisentalonneiti@gmail.com

Instagram