1990-luvun lapsena muistan elävästi tv-shopin tulon televisioihin. Vihdoin Suomessakin äidit ja isät saattoivat ostaa puhelinsoitolla vaikka mitä kodintarviketta, esimerkiksi kätevän Singer-matkaompelukoneen. Ysärijoulupukki toi kauan odotetun pinkin Barbie-aiheisen taikaneulekoneen innokkaalle wannabeneulojalle ja koulun käsityötunneilla tehtiin ystävännauhoja parhaille kavereille. Muistatko vielä nämä arkistojen kulta-aarteet?

 

Singer matkaompelukoneenhan voi mainoksen mukaan kätevästi ottaa vaikka telttaretkelle. Verhojakaan ei tarvitse lyhentää enää tavallisella koneella. Riittää kun vain surauttaa alakäänteen verhojen riippuessa ikkunalla!

 

 

Barbie-neulekoneella pystyi tekemään tuubimekkoja neulelangoista. Muistan tämän koneen hyvin, sillä katsoin lumoutuneena koukkujen nousemista ja laskemista. Neuleen syntyminen oli todellakin taianomaista. Voisin ostaa tällaisen uudelleenkin, jos löytäisin jostain torin kätköistä muutamalla kympillä.

 

(kuva: amazon.com)

 

Ystävännauhoja tuli kokeiltua vielä pari vuotta sitten, kun makrameesolmuja tulvi jokaisen käsityölehden sivuilla. Vielä oli tekniikka hallussa, joskaan ei jäänyt enää tavaksi tehdä niitä ystäville. Novitan youtubekanavalla löytyy hyvät ohjeet nauhojen tekemiseen.

 

 

 

Mitä jo unohdettuja käsityövillityksiä sinä muistat kokeilleesi? Jaa kommenttikentässä nostalgiapläjäyksesi!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaikesta käsityöstä innostuva kolmekymppinen kirjoittaa projekteistaan ja elämästä siinä ympärillä. Ydinosaamiseni on ompelussa, mutta käsistä eivät myöskään putoile puikot eikä koukut. Haluan oppia mahdollisimman paljon ja innostun uusista asioista välillä flowtilaankin asti. 

Yhteydenotot sähköpostiin sinisentalonneiti@gmail.com

Blogiarkisto

Instagram