Pyöriikö kaapissasi vanhoja vaatteita, jonka materiaali on vielä hyvää, mutta malli kaipaisi päivittämistä? Omasta vaatekaapistani löytyi vielä vähän aikaa sitten liuta lukioaikaisia juhlamekkoja. Niiden lisäksi siellä on ainakin hääpuku, jota ei tule pidettyä luonnollisesti todennäköisesti enää koskaan. Materiaali on laadukasta ja on sääli riiputtaa vaatteita vain säilyttämisen ilosta. Olen koittanut kaupata juhlavaatteitani, tuloksetta. Kierrätykseenkään en raaskisi niitä laittaa. Ilmaiseksi en halua antaa, sillä materiaalit ovat arvokkaita.

Nyt otin yhden vanhoista juhlahameistani uusiomateriaaliksi. Mexxistä vuonna 2002 ostettu pitkä hame toimi aikoinaan monessakin juhlassa. Äitini saattaa muistaa kyseisen hameen... Sittemmin en ole sitä käyttänyt, sillä koko on muuttunut ja mallikin on turhan pramea arki- tai edes päiväjuhlakäyttöön. Maxihameen mallin takia siinä oli runsaasti hyvää materiaalia. Sain leikattua siitä helposti itselleni runsashelmaisen mekon.

 

Yläosa on jännittävästi kaavoitettu laskoksille, mutta muuten malli on hyvin yksinkertainen. Poikkesin kaavasta ainoastaan helman osalta, sillä halusin säilyttää taidokkasti ommellun helman sellaisenaan.

Nyt sitten vain ideoimaan, mitä tekisin hääpukuni helmasta. Sitäkin kangasta nimittäin riittää...

Ehkäpä illalla linnan juhlat innoittavat keksimään sille sopivan mallin. Aiotko sinä katsoa linnan juhlia?

 

Linkit: Ensimmäisen kuvan maxihame täältä.

Kommentit (1)

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Kiitos kivasta ja kättökelpoisesta ideasta! Minäkin olen kovasti miettinyt, kuinka voisin tuunata vaatteitani uuteen uskoon. Pienilläkin idoilla saa luotua uutta ilmettä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaikesta käsityöstä innostuva kolmekymppinen kirjoittaa projekteistaan ja elämästä siinä ympärillä. Ydinosaamiseni on ompelussa, mutta käsistä eivät myöskään putoile puikot eikä koukut. Haluan oppia mahdollisimman paljon ja innostun uusista asioista välillä flowtilaankin asti. 

Yhteydenotot sähköpostiin sinisentalonneiti@gmail.com

Blogiarkisto

Instagram