Linnan juhliin ei tänäkään vuonna tullut kutsua. Onneksi pääsen kuitenkin perjantaina Espoon kuudesluokkalaisten kanssa tanssimaan ja nauttimaan itsenäisyyspäivän juhlahumusta Opinmäessä. Juhlat ovat Espoossa ensimmäinen laatuaan, vaikka perinne elää Helsingin puolella jo vahvana. Toivottavasti me saamme tästä oman perinteemme seuraaviksikin vuosiksi. Pitkin syksyä olemme harjoitelleen valssia ja cicapo-tanssia. Sinnikkyydellä ja ahkeruudella on ollut toivotunlainen lopputulos. Vihdoin askeleet ovat löytäneet paikkansa!

Kaipaatko sinä vinkkiä itsenäisyyspäivän pukeutumiseen? Lue seuraavaksi juttuni, jossa esittelen omatekemäni klassisen kotelomekon.  

Itse en ehkä pääse tanssilattialle tanssahtelemaan valvontatehtävien lomassa, mutta pitihän minun kuitenkin valmistaa juhliin arvoisensa mekko. Pohdin pitkään etikettisääntöjä ja värikoodeja, joista löytyy tietoa mm. täältä.  Juhliin ei oltu annettu mitään värisuosituksia, mutta minulle itsestäänselvä valinta oli kuitenkin Suomen lipun sininen kangas. Kutsukortissa luki vain "juhlava pukeutuminen".

Nähdessäni tämän jämäkän neuloskankaan Eurokankaan palalaarissa, en voinut kävellä sen ohi. Kangasta oli kuitenkin vain 150 cm, joten kovin monimutkaista mekkoa ei siitä saanut loihdittua. Päädyin kotelomekkotyyppiseen ratkaisuun, joka on sekä juhlava että monikäyttöinen. Lisäksi se soveltuu ennen klo 18 alkaviin tilaisuuksiin (rinnastetaan vierailupukuun). Tämän voi asustaa halutessaan ylös -tai alaspäin vaihtelemalla koruja, kenkiä tai laukkuja. Monikäyttöinen, mukava, ajaton ja asiallinen. Sellainen on mieleiseni Suomi 100 -mekko.

Kaava on Ottobre Woman 2/12 -lehden Nellie-liivihame. Tein koolla 36. Kavensin kuitenkin mekkoa jo piirtovaiheessa selästä muotoilemalla takasaumaa kaarevammaksi. Lisäksi otin sivusaumoista hieman sisään. Rintamuotolaskoksen siirsin omalle paikalleni pari senttiä kaavaa ylemmäksi. Lisäksi lyhensin hieman yläosan pituutta. Helman pätkäisin vain aavistuksen polven alapuolelle, kapeimpaan kohtaan. Nyt sen voi halutessaan vielä lyhentää (pidän yleensä lyhyemmistä mekoista).

Kokonaisuus onnistui mielestäni kivasti ja on minun näköiseni. Sininen väriputki jatkaa vielä näköjään voittokulkuaan...

Pidätkö kierrätysompelusta? Katso täältä millainen juhlamekko syntyi maksihameesta.

 

Kommentit (3)

Yks nainen

Ihan tuosta blogiluettelosta päädyin mekkokuvaasi tarkemmin katsomaan. Rakastan tuollaisia huolellisesti hyvästä kankaasta ommeltuja leninkejä <3 Yksinkertainen malli tuo kankaan pinnan hienosti esiin. Less is more tässäkin tapauksessa. Kadehdin ompelutaitoasi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaikesta käsityöstä innostuva kolmekymppinen kirjoittaa projekteistaan ja elämästä siinä ympärillä. Ydinosaamiseni on ompelussa, mutta käsistä eivät myöskään putoile puikot eikä koukut. Haluan oppia mahdollisimman paljon ja innostun uusista asioista välillä flowtilaankin asti. 

Yhteydenotot sähköpostiin sinisentalonneiti@gmail.com

Blogiarkisto

Instagram