Lokakuu on ollut sateinen ja leuto. Mittari on kuitenkin alkanut painua öisin nollan alapuolelle. Pihan viimeiset kukatkin ovat saaneet jo pakkasista osakseen. Ulkoillessa neuleiden tilalle on puettava jo jotain lämpimämpää. Ostamani jokasään takki on osoittautunut hintansa veroiseksi. Syyspakkasten puraistessa aloin kuitenkin kaipaamaan vähän lisää lämmikettä.

 

 

Haluatteko tietää yhden taikatempun salaisuuden? Tarvitaan tikkikangasta, vinonauhaa ja muutama neppari ja nappi. Takkikaavaa apuna käyttäen ompelin lämpimän irroitettavan sisävuoren Didricksonin syysparkaani. Kiinnitin tuulilistojen suojiin rivin neppareita, joihin napsautin vuoren kiinni. Näin se pysyy reippaammassakin ulkoilussa paikoillaan. Sen on syytäkin, sillä toivon sen palvelevan talvitakkinani pakkaspäivinä.

Vuosia vanhan joutsenen untuvatakin myin pois, koska en oikein koskaan tottunut sen kuumuuteen. Etelässä harvemmin on sellaisia pakkastalvia, että lämpötilan puolesta olisi untuvatakki tarpeen. Sen sijaan näillä leveysasteilla talvitakilta vaaditaan tuulen- ja vedenkestävyyttä. Lisälämpöä tuo tikkivuori. Pakkaspäivinä luotan untuvien sijaan ennemmin kerrospukeutumiseen.

 

Päähine ja huivi valmistuivat saman tehokkaan iltapäivän aikana. Itse asiassa käytin kankaasta nurjan puolen, sillä minusta jaquardneuloksen nurja puoli ansaitsee tulla paremmin esille. Raikkaan harmaa huivi ja pipo saivat molemmat nahkamerkit, joihin kirjailin höyhenen kuvia.

 

Tuntuupa hyvältä blogata käsitöistä pitkästä aikaa. Näköjään melkein vuoden päivät meni, kunnes kässäbloggailu otti taas tuulta alleen. Toivon tämän tuulenvireen kantavan minua kevään puolelle. Ehkä olen kuitenkin kässäilijä henkeen ja vereen, vaikka elämänmuutostani onkin voinut seurata instagramissa @jaksaviela . Siellä kuvailen jatkossa urheiluharrastustani ja elämänmuutostani. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan sekä tätä käsityöblogia, että hyvinvointisivujani.

Kommentit (2)

Ideoiblogi
Liittynyt10.11.2016

Olen ostanut sen Eurokankaasta joskus toukokuussa. Olen tehnyt siitä hameen ja nyt käytin jämät pipoon ja huiviin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaikesta käsityöstä innostuva kolmekymppinen kirjoittaa projekteistaan ja elämästä siinä ympärillä. Ydinosaamiseni on ompelussa, mutta käsistä eivät myöskään putoile puikot eikä koukut. Haluan oppia mahdollisimman paljon ja innostun uusista asioista välillä flowtilaankin asti. 

Yhteydenotot sähköpostiin sinisentalonneiti@gmail.com

Blogiarkisto

Instagram