Langasta tehtyjä pipoja näkyi pari vuotta sitten askartelublogeissa. Halusin kuitenkin viedä ideaa vielä pidemmälle, tällainen näprääjä kun olen. Perus lankapipoihin saa ihan uutta twistiä, kun langat punoo virkkuukoukun avulla. Minikokoiset Suomi 100 -pipot voi laittaa juhlavuoden kunniaksi vaikka joulukuuseen tai itsenäisyyspäivän illalliselle kattauksen koristeeksi. Katso kuvalliset ohjeet, joita seuraamalla saat tehtyä itse kivoja pikkukoristeita.

 

1. Aloita leikkaamalla valkoisia ja sinisiä lankoja. Käytin itse 30 cm pitkiä lankoja työssä. Ylimääräiset langat pätkäistään kuitenkin lopussa lyhyemmäksi, mutta työ helpottuu jos työskentelyvaraa on hieman enemmän. Kiinnitä langat solmuilla talouspaperirullasta leikatun soiron päälle vieri viereen.

2. Sido langat yhteen päästään. Kiedo virkkuukoukulla lankalenkki kuvassa osoitetulla tavalla ja vedä kaksi viereistä lankaa lenkistä läpi.

3. Virkkaa nyt vetäen aina kaksi tai kolme seuraavaa lankaa lenkistä läpi kierros kierrokselta. Hyvä määrä on kaksi tai kolme kierrosta, riippuen siitä miten pitkän hattuosasta haluaa tehdä ja kuinka paljon lankaa on jäljellä. Langat saattavat hieman sotkeentua lopussa, mutta ne voi vetää tupsusta suoraksi, mikä helpottaa virkkaamista.

4. Vedä loppulangat suoraksi ja pätkäise halutun pituiseksi. Nyt työ on valmis.

Kurkkaa myös viime vuonna julkaisemani ohje steariinilumitähdistä.

Kommentit (1)

Omppu_

Jee, näitä on odotettu! Tämä menee kokeiluun, testasin viime joulun alla kaikkia muita sun juttuja paitsi just tuota steariinihommaa, koska pienet lapset :-) Piti kommentoida myös tuohon edelliseen, että hienon mekon olet taas tehnyt, onko ihan tumman sininen vai petrooli?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaikesta käsityöstä innostuva kolmekymppinen kirjoittaa projekteistaan ja elämästä siinä ympärillä. Ydinosaamiseni on ompelussa, mutta käsistä eivät myöskään putoile puikot eikä koukut. Haluan oppia mahdollisimman paljon ja innostun uusista asioista välillä flowtilaankin asti. 

Yhteydenotot sähköpostiin sinisentalonneiti@gmail.com

Blogiarkisto

Instagram