Olen sitä mieltä, että meissä kaikissa asuu pieni yksisarvinen ja jokaisella pitää olla yksi yksisarvinen kotona. Siksi minun vuoden ensimmäinen työ oli tehdä itselleni yksisarvis huppuhuivi. Huppuhuivi on hyvin helppo ja yksinkertainen tehdä, paksua lankaa kaksinkertaisena, niin ei tarvitse kovin pitkään neuloa kun työ on valmis. Omani valmistui vuorokaudessa.

 

" Ohjetta ei ole mutta annan muutaman ohjeen,jolla voi hyvin tehdä omansa näköisen yksisarvisen "
 

Tarvitset:

 

800g luonnonvalkoista isoveli -lankaa 

(neulotaan kaksinkertaisena)

puikot 8mm

 

Huiviosa: Aloitukseen 25 silmukkaa, tasku on 30 krs syvä. Neulo aina oikeaa. Ilman taskuja huivi osa on noin 150cm pitkä.

 

Huppu: Aloitukseen 40s, neulo 8krs. aina oikeaa. Merkitse niskan keskikohta ja lisää merkin molemmilla puolin joka toinen kerros 5 simukkaa (yhteensä 10 silmukkaa). Neulo aina oikeaa niin kauan, että päälaki menee peittoon, Laita työ puoliksi ja neulo silmukat yhteen, Näin saat hupun.

 

Virkkaa sarvi ja neulo korvat (korviin aloitus silmukkana oli 11 silmukkaa) Sarven aloitussilmukat taisi olla 20 silmukkaa. Kannattaa virkata pienellä koukulla niin tulee tiivis sarvi. 

 

VINKKI:

Täytin sarven langan jämillä, joita keräilen aina. Ensin availin säikeitä toisistaan ja sen jälkeen harjasin langan pätkät, näin saa ihanaa hahtuvaa, jolla täyttää pieniä leluja tai vaikka sarven.

 

Harja: Käytä harjaan sekä taskuihin erilaisia lankoja, eri vahvuuksia ja voit myös virkata pätkiä tai palmikoida osan. Mitä enemmän on erilaista pintaa sen hauskemman näköiseksi huppuhuivi tulee. Eri väriä ja sävyä kannattaa myös käyttää. 

 

Meikäläisellä on tulevalta käsityövuodelta paljon odotuksia ja toiveitakin. On tarkoitus syventyä asioihin, jotka ovat jääneet tänä vuonna vain suunnitelmaksi ja opetella uusia asioita. Tietenkin tietyt asiat pysyy samana kuten neuleet sekä tuunaus. Hävikkiruokavinkit ilmestyy taas pian ruutuun ja yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada tehtyä kotikosmetiikkaa lisää. Ehkä myös innostun kirjoittamaan muutamia mielipteitäkin. Se jää nähtäväksi, harkinnassa on yksi ainakin.. Vau, yksi jopa. Nyt kuitenkin kiipeän jälleen tuonne linnaani ja pidän jälleen pienen someloman. Loppu loma on hyvä viettää perheen kesken ilman häiriöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Minun matkani kierrätyksen erikoiseen maailmaan. Mitä kaikkea voikaan tehdä vanhasta vaatteesta, miten sen kuluneemmankin paidan voi hyödyntää. Millaisia kierrätyslahjoja voi tehdä. Mukaan mahtuu myös hävikkiruokaa ja ilmaistapahtumia. Toki myös matkoja ja elämyksiä.

Teemat

Hae blogista