Asun Lappeenrannassa ja olen kuullut tarinoita Pulsan aseman viehätysvoimasta sekä itse kahvilan herkuista. En varmaankaan ole ainoa, joka on ihmetellyt tätä ilmiötä. Miksi Etelä-Karjalassa ajetaan autolla parikymmentä kilometriä kahvittelemaan maaseudun rauhaan? Mikä on Pulsan aseman vetovoima? Rakennus? Kahvila? Lähdin ottamaan asiasta selvää ja piipahdin Pulsassa. Minullekin selvisi hyvin nopeasti, että tulen pian takaisin. 

Kun pysäköin auton parkkipaikalle ja kävelin pihaan, aika tuntui pysähtyvän. Junat eivät enää Pulsassa pysähdy, vaan huristavat vauhdilla ohi. Oli kuitenkin mukava kuulla, että Pulsassa pysähtyy nykyisin nautiskelijoita. Enkä yhtään ihmettele. Syyskuussa Pulsan asema valittiin myös positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksi Lappeenrannan nuorkauppakamarin ja Positiivarit ry:n järjestämässä äänestyksessä. Pulsan asemaa pyörittävät Petra ja Lasse Karjalainen, jotka remontoivat aseman loistoonsa, kuitenkin perinteitä kunnioittaen. Hatunnosto yrittäjille rohkeudesta. Mutta kun koko sydämellään työhönsä heittäytyy, eihän se voi mennä pieleen. 

Asemalle saapuessa vierailijaa tervehtii asemavanhuksen narisevat portaat ja massiiviset vanhat puuovet. Sisään asutuessa nenään leijailee tuoreiden leivonnaisten tuoksu. Tilat ovat valoisat ja kauniit.  Asemalla toimii kahvilan lisäksi myös sisutusalan liike. Kuulin myös että Pulsan asema tarjoaa majoitusta sekä kokous-, juhlapalveluita. 

Huoneita kiertäessäni huomaa, että Petra on sisustuksen ammattilainen. Hän kertoili mielellään rakennuksen historiasta sekä kiinteistön yksityiskohdista.  Kahvila ja sisustusmyymälä ikäänkuin sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Meni tovi, kunnes huomasin että sisustustuotteet ovat myytävänä, eivät vain kivana sisustuksellisena yksityiskohtana. Paikkahan on sisustajan unelma.  Värimaailma on kaunis, suorastaan huokailin kulkiessani huoneesta toiseen. Aseman alkuperäisestä käyttätarkoituksesta kertovat myös monet esineet ja valokuvat. 

Kahvilaan astuessani sain vain ihastella. Kahvittelija saa itse valita hyllystä mieleisensä kahvikupin ja suolaista ja makeaa syötävää on tarjolla useita lajeja. Myös gluteenittomia löytyy.  Ihastelin kakkuvitriinin äärellä sacher-kakkua, mutta voiton vei kolmen juuston piiras. Suurin ongelma oli se, minkä viehättävistä pöydistä valitsee itselleen? Jokainen nurkkaus oli hieman erilainen. Palvelu kahvilassa on huippuluokkaa

Kiertelin tontilla ja ihastelin pihapiirin ja lähialueen muita rakennuksia. Miltä kuulostavat veturinkuljettajan tai junanlähettäjän talo? Molemmissa voi myös matkailija yöpyä. 

Mikäli liikut 6-tiellä, piipahda Pulsassa asemalla. Ja mikäänhän ei estä ajamasta pidemmästäkin matkasta varta varten paikan päälle. Tarkista aukioloajat verkkosivuilta. Pulsankaltaiset kahvilahelmet ovat harvassa. Osoite on Pulsan aseman tie 21, 54390 Pulsa. 

Alla kuvamateriaalia vierailultani. Kaunista, eikö totta?

 

Kommentit (0)