Tämä herkku on gluteeniton ja sokeriton. Jos käytät sokeria, korvaa karppisokeri samalla määrällä tavallista kidesokeria. 

Letut:

2 munaa

3 dl maitoa

½ tl suolaa

aitoa vaniljaa

0,5 dl karppisokeria

3 dl vaaleaa jauhoseosta, käytin Virtasalmen viljatuotteen valmistetta

3 rlk tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

 

Täyte:

2 dl maitorahkaa

3,3 dl kuohukermaa

aitoa vaniljaa

reilu ripaus karppisokeria

mansikoita/vadelmia/mustikoita tai hedelmäviipaleita

 

Tee näin:

Vatkaa munat, maito, karppisokeri ja aito vanilja. Lisää jauhoseos, kaakaojauhe ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi.

Paista voissa letut kummaltakin puolelta.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vanilja ja karppisokeri.

Viipaloi mansikat. Lado letut päällekkäin niin, että alla on lettu, sitten kerros kerma-rahkaa ja päälle marjoja ja taas lettu päälle jne..

Koristele myös ylin lettu kerma-rahkalla ja mansikoilla.

 

Kommentit (2)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Näyttää hyvältä! Meidän pääsiäispöytään istahtaakin glueteiinitonta ruokavaliota noudattava henkilö, joten tästäpä oivajälkkäri :-) Kiitos vinkistä!

Johanna, Eau De Cologne