Puumalan kylmäsavulohi on suurta herkkuani. Se on vain niin hyvää. Kyseinen lohi on tarpeeksi suolaista, vähän savuista ja koostumukseltaan muuta kuin vetistä mössöä. Kylmäsavulohesta saa myös erittäin herkullisen pizzan. Aloita pizzan valmistus laittamalla tomaattikastike kiehumaan. Voit kastikkeen valmistumisen aikana tehdä pizzapohjan. 

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen ja nosta pelti uuniin.

 

Gluteeniton pizzapohja:

2 dl vettä

25 g hiivaa

4 rlk öljyä

1/2 tl suolaa

2 dl tummaa jauhoseosta

1,5 dl vaaleaa jauhoseosta

Lämmitä vesi ja liuota siihen hiiva. Lisää muut ainekset. Alusta tasaiseksi. Anna kohota hetki.

Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.

 

Tomaattikastike:

150 g tomaattimurskaa

1 valkosipulinkynsi 

2 kesän uusia sipuleita, tarvitset osan varsista pizzan päälle

1/2 tl paprikajauhetta 

muutama rouhaisu pippuriseosta

1/4 tl suolaa 

1/2 tl sokeria 

1/2 tl fariinisokeria

tuoretta basilikaa ja oreganoa

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulimurska pari minuuttia oliiviölhyssä. 

Lisää pannulle tomaattimurska, suola, sokerit ja mausteet.

Anna kiehua matalalla lämmöllä parikymmentä minuuttia.

 

Täyte:

250g kylmäsavulohta ohuiksi suikaleiksi leikattuna

1/2 prk smetanaa

10-15 lehteä tuoretta oreganoa 

n. 10 kpl kirsikkatomaatteja viipaloituna

pari sipulin vartta pilkottuna

150 g juustoraastetta

 

Leivitä pohjan päälle tomaattikastike. Asettele kastikkeen päälle muut täytteet. Lisää smetanaa teelusikalla pieniksi "kasoiksi" pizzan päälle. Levittele pinnalle silputut sipulinvarret sekä oregano. Lisää päälle juustoraaste. Nosta leivinpaperin päällä oleva pizza kuumalle pellille ja laita uuniin. 

Paista n. 15 min 225-asteisessa uunissa. 

Kommentit (1)