Kävimme lauantaina Lappeenrannassa  luomukaupassa ostoksilla. Mukaan tarttui enemmänkin herkullisia raaka-aineita, ja tässä resepti lampaanlihalle. Puolisoni on mestarikokki, ja viikonloppuisin usein häärimme keittiössä tuntitolkulla. 

Pääsiäisenä maistuvat lammasruuat. Pataruuat ovat helppoja valmistaa, ja onnistuvat varmasti. Luomulammas juopui ensin punaviinistä ja hautui lopulta uunissa herkulliseksi padaksi. 

Punaviinistä juopunut lammas

Tarvitset:

500g lampaan lihaa (etuselkää, paistia tai lapaa)

100g fenkolia

1 iso sipulli

1 porkkana

1/2 lanttu

1/2 palsternakka

4 isoa kynttä valkosipulia

2 oksaa rosmariinia

loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

1,5 rlk Provencen yrttisekoitusta

6 dl punaviiniä

2 dl lihalientä

 

Tee näin:

Kuutioi lampaanliha ja ruskista öljyssä  padassa.

Pilko vihannekset ja kuullota samassa padassa.

Mausta pippurilla, suolalla ja yrteillä. Kaada sekaan punaviini ja lihaliemi. Hauduta padassa ensin 220 asteessa n. 35 min. Laske lämpö 150 asteeseen 3 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa haudutuksen aikana. Tarkista maku ennen tarjoilua.

Tarjoile peruna-bataattimuusin tai couscousin kanssa. 

 

 

Kommentit (2)

Iloinen juustokakku
Liittynyt1.9.2015

Kiitos. :) Kevään kunniaksi annoin kampaajalle vapaat kädet. Olen punertavatukkainen luonnostani, mutta kohta on 45-vuotta täynnä ja jostain sitä harmaata tulee sekaan. ;) Tykkään kovasti lyhyestä tukastani ja etenkin tästä väristä. 

Tiina Kervinen