Joko raparperipiirakka kyllästyttää? Raparperisima on täydellinen kesän juoma, josta lapsetkin pitävät. Tarvitset 10 l kattilan siman valmistusta varten. Jos käytät raparperin punertavia osia, simaan tulee kaunis vaaleanpunainen väri. 

Ainekset:

2 kg raparperiä

8 l vettä

3 vaniljatankoa

muutama tähtianis

12 dl sokeria

pieni palanen tuorehiivaa

Pilko raparperit paloiksi ja kaada ne isoon 10 l kattilaan. Lisää vesi, halkaistut vaniljatangot ja tähtianikset. Keitä seosta noin 15- 20 min. 

Siivilöi raparperit ja mausteet. Lisää joukkoon sokeri. Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiiva pieneen määrän nestettä ja kaada kattilaan. Sekoita huolella. 

Anna siman seistä huoneenlämmössä pyyhkeen tai kannen alla seuraavaan päivään. Lisää pulloihin teelusikallinen per litra sokeria. Kaada sima pulloihin. 

Anna seistä huoneenlämmössä kannen alla seuraavaan päivään. Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria. Kaada sima pulloihin. Älä kierrä korkkeja liian tiukkaan kiinni. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa. Päästä ylimääräiset hiilihapot välillä pulloista. Jos nostat pullot heti kylmään, sima valmistunee viikossa. 

Kommentit (1)