Tänään päätin kokeilla Valion Viola Eila-mustaherukkatuorejuustoa leivonnassa.  Suklaanruskean ja violetin värin yhdistäminen houkutteli ajatuksena muutenkin. Pidän värikylläisestä leivonnasta ja ruuanlaitosta. Ja tottakai  ruuan on oltava myös hyvänmakuista. Ennen kassajonoa kävelin karkkihyllyn ohi, ja mukaan tarttui pieniä suklaamunia koristeeksi. Nämäkin leivonnaiset maistuvat vaikkapa pääsiäisenä.

Reseptin voi helposti muuntaa myös valmistettavaksi vehnäjauhoista.  Korvaa gluteeniton jauhoseos samalla määrällä vehnäjauhoa. 

(n. 12 kpl muffinsseja)

Muffinsseihin tarvitset:

120 g tummaa suklaata

125 g margariinia/voita

1,5 dl sokeria

2 munaa

4 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta tai jotain muuta vaaleaa jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

0,5 dl kaakaojauhetta

2 dl kermaa

 

Pursote:

1,5 dl kuohukermaa

1 pkr Valio Viola Eila mustaherukkatuorejuusto

3 rlk tomusokeria

parikymmentä kotimaista mustikkaa väriä antamaan

kaakaojauhetta

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhoseos, leivonjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää suklaarouhe. 
Paista 200-uunissa n. 15 min, kokeile kypsyys hammastikulla.

Jäähdytä leivonnaiset.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeri ja marjat. Lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa varovasti sekaisin.

Pursota haluamallasi tavalla. Päälle siivilöi kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)