Some-pannarista löytyy netistä ohjeita ja runsaasti kuvia. Olin utelias ja päätin kokeilla, tuleeko pannariin ihan itsestään kolme kerrosta. Minähän olen vaniljaihminen. Suklaasta en niinkään välitä, mutta vaniljasta sitäkin enemmän. Siksi resepti houkutti. Voit valmistaa samalla reseptillä pannukakun vehnäjauhoista, korvaa vain vaalea jauhoseos samalla määrällä vehnäjauhoja.  
 
 
Tarvitset
115 g voita
5 dl kevytmaitoa/soijamaitoa
4 isoa kananmunaa eroteltuna
2 ½ dl tomusokeria
¼ tl omenaviinietikkaa
1 ¾ dl vaaleaa jauhoseosta
1/3 vaniljatangon siemenet 
 
Valmistus:
 
Laita uuni lämpenemään 165-asteeseen. Vuoraa noin 20 x 20 vuoka leivinpaperilla.
Laita voi ja maito kattilaan lämpenemään. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut.
Vaahdota keltuaiset tomusokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon omenaviinietikka.
Lisää voi-maitoseos keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon vanilja tai vaniljasokeri. Siivöi jauhoseos seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita kunnes isommat valkuaiskokkareet ovat hävinneet. Seoksen pintaan tulee jäämään pieniä valkuaiskokkareita.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 min. Kypsä pannari on pinnalta ruskea ja vuokaa heilutellessa se ei hylly paljoa.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoa sellaisenaan tai marjojen kanssa.
 
 
 
Tästä tuli meidän perheen arjen ykkösherkku. Ylhäällä olevasta kuvasta näkyvät pannukakun eri kerrokset hyvin.  Alla on napakanpi pannarimainen kerros, keskellä herkullinen vaniljainen kerros ja päällä pehmeä marenkimainen kerros. Nam!

Kommentit (0)