Heips! 

 

Ollaan pohdittu, mitä suomalaisuus meille tarkoittaa ja millaisia asioita meihin suomalaisiin liitetään. Heti ensimmäisten asioiden joukossa tuli sauna. Saunominen on meille suomalaisille pitkä perinne ja se yhdistää meitä vauvasta vaariin. Saunan rauhoittava ja rentouttava vaikutus on aivan uskomaton! Saunassa voi heittää sotakirveet narikkaan ja luoda sopua hyvissä tunnelmissa. Saunomiseen kuuluu myös talvisaikaan tietysti lumessa juoksentelu ja lumienkelit! Varmaan harvat ulkomaalaiset tekevät vastaavaa, ollaan me aika erikoisia!

 

  

Lukeminen on myös suuressa osassa meidän suomalaisten elämää. Koulutusta ja opiskelua pidetään tärkeänä Suomessa ja hyvät mahdollisuudet siihen tarjotaankin. Halusimme kuitenkin nostaa erään teoksen esille, mitä nykyäänkin peruskoulussa luetutetaan eli Väinö Linnan Tuntematon Sotilas. Kyseinen kirjahan käsittelee Suomen jatkosotaa, mikä vaikuttaakin kirjan valtavaan tunnelataukseen. Kirjaa on pidetty suurena läpimurtona, eikä ihme! Kävimme myös muutama viikko sitten katsomassa elokuvissa kyseisen leffan, ja olihan se hyvä! Elokuva on jakanut paljon mielipiteitä, mutta me kyllä tykkäsimme. Asioita oli käsitelty hyvin ja sodankäynnin piirteet olivat hyvin esillä. Kyseessä kun kuitenkin on herkkä ja vaikea asia, niin kyllä se on tehtävä huolella! Ehdottomasti suosittelemme käymään katsomassa leffan, sillä siitä saa erilaisen ja todenmukaisen kuvan sodankäynnistä. Ja laittakaa ihmeessä kommenttia, mitä olette tykänneet elokuvasta!

 

 

Kun suomalaisuudesta kerean puhutaan niin kyllä se täytyy Fazer mainita ja varsinkin se perinteinen Fazerin sininen! Kyseinen suklaa on aina se "varma valinta". On muuten helppo ja hyvä tuliainen ulkomaalaisille tuttaville, vink vink! Ja näin Suomi 100 vuoden kunniaksi on Fazerin sinisen kuosikin muuttunut, ja kyllähän se silmää mielyttää! Osuvasti sanottu "Pieni pala Suomea", mutta tottahan se on.

 

 

Entäs itsenäisyyspäivä..? Miten Suomen itsenäisyyspäivää vietetään? Ajattelimme kertoa, mitä meidän itsenäisyyspäivään kuuluu...Olemme tottuneet viettämään itsenäisyyspäivää perheen kesken rauhallisissa merkeissä. Yleensä teemme jotain hyvää ruokaa, käymme haudoilla ja vain otamme rennosti. Illalla tietenkin katsomme linnanjuhlia, voi sitä pukuloistoa! Inspiroiduimmekin tästä pukuloistosta ja päätimme napata pari itsenäisyyspäivä asukuvaa! 

 

   

 

Tässä vielä lupaamamme itsenäisyysleivokset!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tähän tarvitset...

Pohja:

- 2 munaa

-3/4 dl sokeria

-1/2 dl vehnäjauhoja

-1/2 dl perunajauhoja

-3/4 tl leivinjauhetta

Kostutukseen käytin ihan maitoa, mutta limemehu- vesi sekotus toimii myös varmasti!

Täyte: 

-5 liivatelehteä

-5 dl kuohukermaa

-400 g vaniljatuorejuustoa

-1 1/2 sokeria

-3/4 dl limemehua (meillä meni noin 2 limeä)

Koristeluun me käytettiin sinistä sokerimassaa, mutta marsipaanikin varmasti käy!

 

Toteutukseen:

1. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon

3. levitä taikina pienelle alueelle (noin 20x25cm) leivinpaperille ja paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia (Keskitasossa). Tämän jälkeen anna sen jäähtyä

4. Liivatelehdet kylmään veteen

5. Kuohukerma vaahdoksi

6. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokeri

7. Kuumenna limemehu (melkein kiehuvaksi) ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää sekoitus tuorejuuston joukkoon.

8. Yhdistä tuorejuustosekoitus ja kermavaahto

9. Leikkaa pohjasta ympyröitä muffinsivuokien pohjalle

10. Kostuta pohjat

11. Kaada täyte pohjan päälle vuokiin

12. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia

13. Poista muffinssivuoka leivoksen ympäriltä

14. Kauli sokerimassa ja leikaa siitä nauhoja, jotka ristiin leivoksen päälle

15. Valmis!

 

Meistä nuo leivokset olivat todella hyviä ja ne luovat mukavaa itsenäisyyspäivän tunnelmaa! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukavat itsenäisyyspäivän odotukset kaikille! <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Moikka! 

Täällä kaksi 18 vuotiasta tyttöä Lahdesta! Me ollaan tosi kiinnostuneita kuvaamisesta, mikä varmasti näkyy meidän blogissamme. Postauksissa tuodaan asiat (muoti, ruoka, matkustelu) esille kuvien kautta :)

Teemat

Instagram