Syksy on monelle masennuksen aikaa ja monelle se värikylläinen kartta. Itselleni se merkitsee vain vuodenaikaa, eikä oikeastaan muutakun monenmoista tapahtumaa ennen talven tuloa.
Elämä täällä kauniissa Joutsenniemessä on maalaishenkistä ja ystävällistä on se, että naapurit on maailman mukavinta mitä elämässäni on koskaan ollut, nyt kun olen tutustunut tähän pieneen kylään, muuta nyt en kaipaakkaan elämääni.

-kuva ystävällinen nappisilmä kaverina pellolla, antoi kuvata ihan 5cm päästä-

Hassuinta on se, että olemme nyt ns. lammasfarmareita ja neljälle lampaalle pitää tehdä kaikki tarvittava ennen talventuloa ja mikä sen mukavempaa on kuin vanhoilla vehkeillä tehdään ihan perinteisesti. Luultavammin pari lammasta tulee talvea viettämäänlampolaan ja täytyykin korjailla navetan ovea, ikä alkaa tehdä tepposia ja ovet tippuu saranoiltaan. Onneksi pikkukylällä löytyy perinteinen kirvesmies ja on siihen muukin syy tulla korjaamaan meidän koululle seinää.

-kuva Mieheni paalaamassa ja itse kokosin paalit kärryn lähelle, hyötyliikuntaa näin maalla-

Sattui kesällä niin ikävä juttu. Jouduttiin palokunta kutsumaan meille, kun koiramme säikähti liian matalalla lentäviä armeijan koneita. Hilla neiti päätti mennä piiloon koulun talon alle ja toisesta päästä sisään ja toisesta jäikin sitten nalkkiin. Palokunta siinä nopean päätöksen tehneenä hajoitti seinän. Suojelukohde kun tämä koulu on. On tehtävä perinteitä kunnioittaen uusi seinä, mutta sekin samalla tyylillä kuin alkuperäinen.

-kuva välillä työn ovella kaffepaussi ja ala suklaata vishyn kera-

Omenahillon tuoksu välillä kotona leijailee, kun talvea varten on hillot tehtävä. Sienet säilöttävä ja puolukat survottava, että saa sitten puolukkapuuroa tehdä talvella.

-kuva pellolla omalla tyylillä-

Minulle syksy aloittaa sukanneulomisen ja siitä saan sen väriterapian talven varalle. Kirjepostia lukiessa muiden kuulumisia ei voi muutakun nauttia kuppi höyryävää omavalisteista teetä ja palanen nokkossämpylää.

-kuva perheen uusimmat tulokkaat 12vko vanhat Tauno, Mauno ja Elmeri. Rolle opastaa heitä talontavoille.

-kuva väriterapiaa syksyyni on itse opittu neulomaan villasukka ja näitä tulee talven mittaan tehtyä-

Kommentit (2)

Takapenkinhelmi

Moi..

Ihanaia kuvia,,,muutan teille ;) Mukava lukea näitä sun puuhastelujasi.

Terkut koko perheelle

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat