Olen aina tykännyt kirjeenvaihdosta ja olikin aikoinaan kirjekamuja ympäri maailmaa. Parhaillaan taisi olla lähes kahdeksankymmentä kirjoittelijaa ja osa noista kirjoittaa vielä, ei tietenkään yhtä monta kirjettä tule enää..Osa on kuollut ja se on surullisinta ollut kun saa kirjeen , että toinen on menehtynyt. Ja se on jotenkin surullista, sillä kirje laatikossa on oikea aarre, kun sen käsinkirjoitettuna vielä kirjoittaa. Postimerkki on todelle hintava nykyään, mutta kirjeen sanoma aivan ihanaa kuulla,kuinka mennää maailman toisella puolella.

Olinkin tässä taannoin mietteissään kun ei niin vaan kirjeystäviä enää mistää löydy.Ennenvanhaan oli ihan vihkosia mistä voi poimia kirjeystävän. Ja eräässä aamiaispöydässä  Leena sanoi minulle oletko kokeillut postcrossingia?

Mitä ihmettä se nyt on? olin ihan ihmeissään ja kuinkas kävikään... hurahdin täysin siihen.

Netissä löytyy postcrossin sivusto ja sinne loin profiilin ja aloin lähetellä postikortteja pitkin maailmaa ja ihanaa niitä on saadakkin. Idea on siinä että jokainen kortti on saanut oman ID numeron.Osta kortti tai voi jopa itse tehdä kuin miekin tein ja sinne laitan sitten sen ID numeron ja osoitteen minkä kone on arponut siinä ja eikun merkki paikalle ja kortti postiin...sitten seurataan postcrossin sivulla joko vaastaanottaja on sen kuitannut saanneksi. Tosi hauskaa ja tämä ei ole mikään hirmu nuorten juttu. Itellä on tullut korttia eri ikäisiltä sekä miehiltä tai naisilta. Kortissa on pikkuisia tervehdyksiä tai joku jopa kysyy aletaanko kirjevaihtoon. Ja itse pidät taukoa jos et tahdo lähetellä korttia...tämä on vissiin tätä päivää nyt. Hauskaa on postcrossailla.

Kommentit (4)

Maisa

Hauskalta harrastukselta vaikuttaa. Mutta kyllä nykyäänkin löytää kirjekavereita esim. joiltain nettisivuilta, ja jopa Facebookissa on kirjekaveriryhmiä. Itsellänikin on joitain netistä löydettyjä kirjekavereita maailmalla, postcrossingia en ole kokeillut.

Paulatar
Liittynyt20.12.2015

Ihanaa jos löytyy veilä kirjekavereita, muakin saa pyytää kirjekaveriksi, mutta ehtona on se että käsinkirjoitettuja ei koneella.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat