Äiti nämä monot on pienet, eikä...taas...

Luistimet puristaa....eikä...taas....

Kouluun pitää viedä tänään sukset, nyt alkoi hiihtoa.

Joka vuotinen pähkäily, mistä minä revin rahat näihin ostoksiin.?! Kolmen lapsen äitinä on välillä itku herkässä kun ei pelkällä sairasloma rahalla saa ostettua kaikkea tarpeellista lapselle. Pakko ostella talvipuvut ja kengät ym. Siihen raha riittää mutta harrastuvälineisiin ei! Ja koulu ei ymmärrä sitä, vaan kysyy miksi? Hävettää kun en aina ilkiä sanoa ei ole rahaa ostaa kaikkea mitä koulussa tarvitaan.

Joten harrastaminen jää kyllä ja on mietittävä niitä halvempia harratusmahollisuuksia. Tiedän en ole ainut joka pähkäilee näiden kanssa, ja toisaalta toivoisin ettei tarviis pähkäillä. Kirpparit kolutaan ahkeraan jos sattus löytymään jostain halvalla, mutta joskus hinnat kirpparillakin alkaa olla aika korkeita ja silloin jää ostamatta. Tiedän lapseni kärsii siitä koulussa, kun kysellään eikö sulla ole suksia tai eikö ole sopivia luistimia, eikä äiti osanut ostaa oikean kokosia. Millä hitolla ostat kun ei ole vara. Miksi se pitää joka vuosi käydä selvittelemässä koulussa, että me eletään näin tiukilla ja mietitään mikä on järkevintä. Jos muutaman kerran koululla hiihdetään ja lapsi ei sen kummemin innostu hiihdosta niin hukkaan meni sekin raha. Sillä saa jääkaappiin ruokaa!

Haluan vain sanoa sen ääneen muillekkin, jotka pähkäilee samaa asiaa häveten, ettei ole vara ostella...ette ole yksin.

LISÄYS palautteeseen

Olen saanut aikalailla palautetta tähän ja kommentoin näin. Emme tupakoi ja emme juuri kun muutaman kerran reissataan kesällä. (eli raha ei mene turhuuksiin) ja joku sanoi miksi eläimiä niiden ruuat maksaa...se on lasten ja koko perheen harrastus nuo eläimet ja niistä huolehtiminen)Lasten kanssa reissataan jossain huvipuistossa, ja luonnossa aikalailla. Sukulaisia ei ole joilla olis pikkusia monoja ja ne jotka on lukeneet blogini alusta loppuun niin voin sanoa ettei ole täällä sellasia tuttuja tai ylipäätänsä ystäviä joilla olisi pikkusia monoja Ja ihmettelen minä silti että moni ei näe sitä pointtia että muutaman kerran jos koululla hiihetään niin pitää olla kaikki vermeet ja vehkeet ja kun ei ole kirppareilla täälläpäin niin silloin jää minulta uudetkin ostamatta!Ja lapseni ei tykkää hiihtämisestä niin paljoa että pitäs ostaa ihan uudet sukset ja monot. muita harrastuksia heillä kyllä on.Ja pikkusella kyläkoululla ei ole ylimääräsiä suksia ja monoja...toisin kuin kaupungeissa...

Kommentit (8)

Tällänen äiti vaan

Kuuden lapsen yksinhuoltajana mietin samaa joka talvi kun neljä käy koulua ja sielä on "pakko" olla nämä välineet. Miksi koulu ei tajua että kaikilla ei vain ole varaa?

Jenni

Tunnen tuon tuskan niin hyvin.
Mutta, nyt kun lapset eivät enää ole ihan pieniä koululaisia, ovat itsekin sanoneet että ei osteta suksia/monoja/luistimia, he käyttävät joko koulun kamppeita tai sitten esimerkiksi kävelevät.  
Olen myös antanut heille luvan sanoa, jos joku ihmettelee, että äiti ei osta ja piste. Käytetään sekin raha johonkin mielekkäämpään (jos sitä rahaa sattuu nyt ylipäätään sitten olemaan).

sisko

FB-kirppareilta saa erittäin hyväkuntoisia luistimia ja monoja 5-10 eurolla! Entä miten on, polttavatko vanhemmat tupakkaa? Mikäli vastaus on kyllä, niin lopettamalla sen pystyy varmasti ostamaan lapsilleen tarpeelliset urheiluvälineet...

Tupla-äippä

Onhan se vähän niinkin, että mihin ne rahat kohdistaa... Maksaa se moottoripyöräily ja eläinten ruuatkin. Välineiden hankinnassa FB-kirppareitakin kannattaa kokeilla, kysyä naapurit ja suku, kierrättää lapselta toiselle... Ittellä on kaksoset, joten kierrätys perheen sisällä ei ole koskaan onnistunut. Mutta ollaan pidetty tärkeinä ja antoisina taitoina suomalaisille. Käyty perheen kesken hiihtämässä ja luistelemassa ja iloittu, kun ovat luokan kanssa käyneet. Käsittääkseni joka koululla on myös varaluistimia ja -suksia.

norppa

Hyvin on riittänyt raha minulla, joka olen kolmen lapsen yksinhuoltaja ja jolla on pienet tulot. Säästän tavarat ja vaatteet pienemmille lapsilleni, ostan vaatteet uutena, urheiluvälineet nettihuutokaupasta. Kympillä olen saanut uudenveroisia monoja. Muistan myös myydä kaiken turhan pois, enkä laita rahaa humpuukiin, kuten kosmetologiin tai kampaajalle.

pienituloisen perheen lapsi mi...

Ajankohtainen asia! Kouluikäisten luistinten, suksien, lasten toppavaatteiden, ym. kanssa painivien on hyvä käyttää sitä kuuluisaa MAALAISJÄRKEÄ. Eli jos tuttavapiiristä ei ole joka talvi kysyä käytettyjä, pieneksi jääneitä kamppeita, voi kysyä ensin, olisiko koululla edes jotain lainavälineitä. Jos koululla on vanhempainyhdistys nettisivuineen tai keskusteluryhmineen, luulisi sieltä löytyvän pienellä kyselyllä (ilman sen kummempia perusteluja!) kausikampetta lainaksi tai pientä rahaa vastaan pois nurkista! Hyvä sitten tarjota omia vastaavasti eteenpäin. Tämmöisillä mietteillä täälläkin...

SS

Mihin voi toimittaa hyviä naisten vaatteita/kenkiä yms koossa S/36 jos haluaisi auttaa suomalaisia ja yksinhuoltajia nimenomaan ? Tähän asiaan juuri liittyen tai ryhtyä vaikka kummiksi perheille joilla tulot tiukassa ja auttaa edes vähän mitä itse pystyy.

Paulatar
Liittynyt20.12.2015

MAHTAVAA..palautetta olen saanut paljon ja osan vain julakisen tässä...joka koululla ei ole vara suksia tai luistimia.Pienellä kyläkoululla esimerkiksi on sellaisia suksia joita 70 ja 80 luvulla käytettiin.Olen monen pikku koulun kanssa keskustellut eräällä foorumilla ja se on ikävää ettei ole mistään jäänyt pieniä suksia tai luistimia. Itse lupasin nuo omat lahjoittaa kun jäävät pieneksi, niin seuraava äiti ei tarvii miettiä mistä repiä rahat välineisiin...koluan kirpparit mitä nyt täällä sattuu olemaan tarkkaan niin vaatteissa kuin välineissä ja muissa jutuissa.En itsekkään ole kampaamolla käynyt tai kosmetologilla koskaan...teen kaiken ite mitä on tehtävissä tähän naamatauluun :)..mutta pitää äidilläkin olla harrastus, ja lapsillani on muita harrastuksia joihin rahat revin vaikka selkänahastani. Tämä talvijuutujen ostelu eli sukset on meillä se murheenkryyni kun ei he tykkää koko hiihtämisestä ja minusta lasta ei voi edes koulukaan pakottaa hiihtämään ja luistimet on eri asia, ne hankin koska he luistelee paljon. Mitäpäs mie vielä tässä kirjoitan. Ai niin tuohon mihin voi lahjoittaa pieniä lasten vaatteita ym...onhan noita esim facessa Arkiapu jossa perheet etsii apua vaatteisiin ja muihin juttuihin. Itsekin teen sinne vapaaehtoistyötä auttamalla muita perheitä, neulomalla pipoja ja tekemällä mekkoja ym ym...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat