Tervetuloa mukaan lukijat kesätreffeille Loviisaan, Kirjoitan tätä takapenkiläisen näkökulmasta ja raotan sivua sen verran, että lukijat pääsee mukaan suljettujen aitojen toiselle puolelle katsomaan mitä me motoristit oikein touhuamme. Kesä kun on motoristien kokoontumisia ympäri ämpäri Suomea ja moni lukija miettiikin, jopa pelon sekasin tuntein , että miksi liivijengiläiset kokoontuu. Goldwing kerho on kahdeksankymmentä  luvulla perustettu ja mieheni on ollut siinä mukana kauan, itse olen ollut viisi vuotta mukana ja muistan sen eka kokoontumsen keväällä Powerparkissa. Mietinkin silloin mihin ihmeeseen olen pääni pistänyt ja tänä päivnä voin sanoa, että olipa hyvä asia pistää pääni mukaan tälläiseen mukavaan motoristiporukkaan. Kerhossa on noin 800 jäsentä ja ikähaitari venyy kolmestakympistä kahdeksaankymppiin ja keski-ikä on viidenkympin luokkaa, eli ihan pikku pojista ja tytöistä ei ole kyse. Kerho kokonntuu keväällä,kesällä, syksyllä ja talvella on pikku Joulut. Kesä treffit on isoimmat pippalot, sillä sinne tulee erimaista Goldwing porukkaa ja tänne Loviisaan oli vajaa kahdestakymmenestä maasta edustajia ja Italialaisia oli paljon kaksikymmentäviisi pyörää.

Mitä sitten tapahtuu kun menee treffi-alueelle Goldwingit? He ilmoittautuu respassa ja saavat ranteeseen rannekkeen ja jos on teltta-alueita niin alkaa teltan laittaminen paikalleen ja osa yöpyy mökeissä tai hotellissa.  Loviisassa olikin aidattu alue, jossa oli tungokseen asti telttailijoita. Meidän pyörä pakattiin kotona torstai aamuna ja lähdimme matkaan. Matkan varrelta meidän mukaan tuli muitakin kultasiipiä ja kolmipyöräinen trike jota ajoi nainen, sekä toisella pariskunnalla oli Verneri koira takaboksissa mukana. Kuten lukija tässä huomaa on lemmikkejä ja perheitä mukana treffeillä.

-meidän Goldwing lähtö asemissa-

-Porukan kookoontumisia matka kohti Loviisaa alkakoot-

 

 

Teltta kasassa... Sekä  noin kolmella sadalla muullakin oli teltat paikallaan...

Treffipaikalla oli omat keittomahollisuudet omien telttojen lähellä ja turvallisuus oli katottu, ettei liian lähellä olla toisia. Kahvinkeitto aamuisin ja osa meni aamupalalle,joka oli järjestetty treffipaikalla tai olihan Loviisassa muitakin ruoka-paikkoja.

Jotkut sanookin, että aito motoristi telttailee, mutta kuten jo aikasemmin kerroin olemme osa porukasta aika iäkästäkin ja osa mukaavuden tykkääjiä. Mutta olemme silti yhtä sakkia mitä tapahtuu viikonloppuna treffeillä. Meillä on musiikkia ja nätisti lopetamme musan soiton ajallaan nytki rautalanka bändi soitti klo 23.(koska olimme keskellä kaupunkia ja kaupungin säännöt noudaetava) ja siinä sitten hengaillaan porukassa ja katsellaan mitä kaikkea uutta kiiltävä on Golwingeihin hankittu ja kysellään kuulumisia, halataan kun näemme. Ihan normaalitoimintaa. Saunaporukkaa käy saunomassa ja uimassa, mutta Loviisassa ei ollut uimamahollisuutta ,joten suihku ja sauna. Illalla makkaranpaistoa ja valoshow. Valoshow on sellainen, että osa porukasta on laittanut erivärisiä ledivaloja pitkin pyörää ja kaikenmaailman ääniä. Meidän pyörssä ei ole ja jokainen tehkööt omalla tyylillä.

Toki meillä on kerhossa hidas-ajo kilpailuja ja karaoke laulua.

Erilaisia kerhokauppoja, josta voi ostella Goldwingiin vaikkapa kromia tai oman kerhon kaupasta hupparia, nahkaliiviin merkkejä. Nahkaliivit on varmaan useassakin moottoripyöräkerhossa se ns logo. minkämerkkistä moottoripyörä edustat. Liivejä pitää naisetkin ja lapset puhumattakaan lemmikeistä. Itse en pidä liiviä ja sekin on jokaisen oma asia. Meillä on kerhossa ns kerhopaita jonka saa kun etukäteen ilmoittautuu treffeille ja maksaa treffimaksun. Iltasin tanssahtelua hyvän bändin kanssa.

Suurin juttu on lippuparaati-ajelu ja Loviisasta lähdimmekin lauantaina kohti Porvoon toria ja letka oli kyllä näyttävä toistasataa Goldwingiä lippuineen. Risteyksissä on oman kerhon jäsenet, joilla on virallinen lupa pysäyttää liikenne hetkeksi.Sekin haettu asianmukaisesti lakia noudattaen.Porvoon tori täyttyikin Goldwingeistä ääriä myöten ja ihaninta oli se, että kun istun tapapenkillä sain vilkutella matkan aikana katsojille joita oli kerääntyny tienvarsiin ja "hymyileviä ihmisiä".  Ilo on niin nautittavaa kun saa pikkupojan,tytön tai äidin,isän isovanhempien käsi nousemaan ja vastaamaan vilkutukseen.

Porvoossa nautimme pullakahvit, jotka oli järjestetty sinne ja osa porukasta lähti kiertelemään oppaan mukana vanhaan Porvooseen ja itse menimme omatoimikävelylle, muiden ihastellessa pyöriä.

Kävimme Loviisassakin veneellä katsomassa linnaketta....

Aina kerhossa on järjestetty ns kierto-ajeluita, milloin mihinkin kohteisiin ja takasin palatessa menemme teltalle,mökille tai hotelille. Mutta pääsääntöinen yhdessä olo tapahtuu  teltta-alueella. Lauantai iltana on sitten virallinen osuus illallinen ja palkintojen jako ja merkkien jakoa. Osa porukasta kun kiertää kansanvälisillä treffeillä ympäri maailmaa ja keräten leimoja Goldwing passiinsa. Siitäkin ahkerimmat palkitaan ja nahka-liiviin saa taas merkin ommella. Ei tämä kerho vain toimi Suomessa, Goldwing kerhoja on useammassaki  maassa.

Kerholla kukkii huumori ja meillä on hauskaa ja toivottavasti kun näette Goldwing kerhon treffipaikan käykäähän moikkaamassa ja katselemassa isoja matkapyöriä, joissa on omatkin pehmolelut toisilla mukana...

Kommentit (2)

Takapenkinhelmi Hellu

Ihana ja kiva reessu ol ja järjästelyt oli tosi hyvin suunniteltu. Hienosti Paula kirjotit jälleen.

Paulatar
Liittynyt20.12.2015

Kiitos kirjoitin tämän siksi kun multa on pyydetty tällästa kirjoitusta,että kertoisin millaisia ihmisiä on yleensä treffeillä ja mit kaikkea siell tehdään..mukava oli reissu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat