Olen aina tykännyt siitä että lapset tykkää tehdä käsillä kaikenlaista pientä näpertelyä. Ja mietinkin miten tylsäntuntuinen oli tuo valkoinen kuppikakkuteline tai keksiteline millä nimellä sitä nyt kutsuukaan...Annoin kaksosille oman osan ja kivimaalaustussit ja sanoin nyt taitelemaan minulle vanhoille päiville aarretta kahvipöytään...ja tulihan sitä kummallakin oma tyylinsä. Meillä aika usein tuunataan jotain tylsää mikä ei silmään värikkäässä kodissa istu.

Tuunasin samalla pikkulampun lapseni kanssa pitsiä ja narua niin tulipa hauska romattinen lamppu pöydälle. ei ne nauhat tarvii aina olla niin suorassa.

Mitäpä muuta kuuluu tänne Joutsennimen koululle?

Ulkona myrsykää tuuli puhaltaen pikkuisen lunta nurkkiin. Viikonloppu täällä menee tuunatessa vaikka mitä ja maalatessa taidetta seinille.

Kevätsiivousta samalla teen ja tutkin kaapit ja suurin osa astioista lähteekin myyntiin facekirpparille, meinaan värikkäänpää tyyliä keittiöön laittaa. Musta kahvinkeitin ei enää innosta aamulla katella vaan se pitää olla rohkeesti punavalkotäplikäs ja siihen samaan settiin leivänpaahdin ja vedenkeitin...iloa sitä tarvitaan keväällä. Ja mikä sen parempaa terapiaa onkuin värit.

Pienen kaksostyttäreni tulee saamaan tässä lähiviikkoina silmälasit ja sitä on tyttö miettinyt jo etukäteen että kuinka käy haukutaanko häntä vai?Kävin koululla tästä hänen pienestä pelosta puhumassa. Kun pelko hiipii hänellä jo uniin. Ja täytyy sanoa, että vois jokainen vanhempikin opastaa lapsensa siihen ettei haukuta rillipääksi tai sokeaksi ym. Sillä se on iso asia nuo silmälasit toisella. Pikkuiset lapset kun ei välttämättä tajua sanomisiaan ne sanat vaan pulpahtaa suusta. Ja osalla voi olla jo kateutta, kun toisella on lasit päässä. Nämä on aika kinkkisiä asioita, mutta ajanoloon se unohtuu että toisella on silmälasit. Mutta kuten sanoin se alku pelottaa lasta kun koulussa ottaa silmälasit ja alkaa lukea.

Kevättä kohti ollaan menossa, toivottavsti.

Kommentit (2)

TakapenkkiHellu

Ihania muistoja ..Oot kyllä ihana kun et tukehuta lastesi luovaa kädentaitoo ;) Itekkii oot niin taitava..Kadehin joskus,vaikka itekkii oon urani tehnä ompelijana,niin ee mulle tuommosta taitoo luotu kun teillä siellä. :) 

Paulatar
Liittynyt20.12.2015

Kiitos kaunis....saa nähdä mitä lapsista tulee isona..Vanhin tytär vasta 14v. kirjoittelee virtuaalimaailmassa ja yli 12 tuhatta lukijaa jo kerännyt...pikkuset harjoittelee vaikka mitä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat