Pakkanen näyttää mittarissa miinusta ja kolmekymmentä. Eipä tuo tuntunut missään kun lampaita kävin navetassa ruokkimassa. Röllikissa on jonnekkin eilisestä kadonnut, se huolettaa vähäsen. Mutta kun muistaa Rölli alias Rolle on villikissa niin osaa se pitää pakkasen poissa pikkuisissa tassuissa. Varmaan heinäpaalien sisällä jossain nukkumassa. Yleensä nukkuu minun vieressä yöt. Säikähti varmaan eilistä vierasta.

Raotan vähän meidän kodin ovea, astumalla sisään sinisestä väliovesta, muutenhan meillä on punainen ulkoovi tässä 1924 luvulla rakennetussa koulussa. Asumme vain alakerrassa, yläkerta on kesähuonetta ja varastotilaa...siellä olis kauniipi keittiö...sininen.

Eteisessä asustelee degut Hatti ja Mörkö omassa valtakunnassaan.

Keittiössä onkin sitten purnukkaa ja kahvikuppeja, sillä keräilen kirppareilta vanhoja kukkakuppeja en mitään tiettyä merkkiä, mutta kaikki kukkakupit on vain yksi kappale kutakin kukkaa. Olen näin oman talvipuutarhan itselle luonut. Eikä tarvii kastella vaan katsella. Kaikke muutakin hauskaa on keittiössä, vanhassa leippälaatikossa säilytän kaikki vitamiini purkit ja muut. Toisessa on sekamelska mm. pattereita lasten pelikapauloihin.

Sen voin sanoa uutta meille ei ostella vaan suurin osa on kirppareilta, sieltä löytyy kaikki aarteet tai toisen heittämiä tavaroita.

Mummon vanha keltainen kaappi sai oman paikan kannatella akvaariota, sillä minusta on kiva aamukaffella katella kalojen valtakuntaa. Sinne ostin tosin erään tuntemattoman face ihmisen kautta joka tilasi minulle värikkäät muoviset medusat kalojen valtakuntaan, sillä itse en osaa käyttää paypalia. Joskus kauniisti kun pyytää jotain apua sitä saa.

Akvaarion päällä on myös sininen kaappi jossa kuppeja ja eräs kannusetti onkin Puolasta katukirppikseltä kun jouduimme Turkin koneen pakkolaskulla 90 luvulla kentälle tulemaan, jäi kokopäivä aikaa olla ja mie lähin kävelemään kaupungille.

Kaksosilla on omat pikkuvaltakunnat ja baldatiinit sänkyjen yllä. Kaikkea kivaa vanhaa heillekkin täytyy olla tämä valkoiseksi maalattu sänky on 20 luvulta.

Lämmitys tapahtuu keltaiseksi maalatuilla pönttöuuneilla joita meillä on koulussa 5 ja leivinuuni ja hellojakin kaksi. Meidän makuuhuoneen ratkaisin suihkuverholla katkaisemalla luokkahuoneeseen. Suihkuverhon toisellla puolen on työhuoneeni, vaatehuone ja toisella puolen pukeutusmishuone ja mieheni rummut. Ja muut musiikkijutut ja minun ostamani 1700 luvun keltainen sohna, jossa Rölle yleensä nukkuu. Lilanvärisellä vanhalla täkillä.

Olohuoneessa on punainen sohva verhoiltu mm Ikean heppakankaalla. Olohuoneessa on myös minun 600kpl nukkekokoelma, sillä keräilen turistinukkeja ympärimaailmaa...

Vanhimman tyttären huone oli ennen meidän makuuhuone ja vanhasta saunan oven paikasta muurasimme sinne hyllykön ja vanhasta vaatehuoneesta tuli pukuhuone jonka seinään laitoin hirvisuihkuverhon ja katon sain matalemmaksi laittamalla kaksi puu suihkuverhoa sinne, sain samalla hauskasti valot puun taakse. Viimekesä menikin sauna ja pesuhuoneremontissa, se onkin ainut asia mikä tänne on rempattu meidän aikaan. Sauna on savusaunamainen eli musta harmaa ja seinässä on ulkoverhoiluhiekkaa luomassa jäämäisen seinän hetivalmiin kiukaan takana siis. Muuten on pesuhuone kuparin ruskea laattamainen ja lasitiilin takana häämöttää alkuperäinen hirsiseinä, sinne vielä valot laitamme.

Siinä pikkuisen kotiamme raotettuna...täytyy mennä puita lisäämään uuneihin.

Kommentit (5)

Wingin peräpenkkiläinen

Voi elämä kun sinä oot ihana ja  luova ihminen. Tykkään niin sinun aitoudesta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat