Äiti voitko auttaa..

Äiti tuletko tänne....

Äiti en löydä lapasia....

Miksi aina minä etsin, miksi ei minun puoliso. Uusioperheen arkea ja kuvioita.

En olis uskonut että noin viisi vuotta sitten aloitan uuden elämän.Uuden ihmisen kanssa. Rakastun ja vielä muutan yhteen ja menen naimisiin ja vaihdan sukunimenkin. Luulin että kun kerran eroaa niin se on siinä. Lopun elämää asun lasteni kanssa jossain kodissa.

Näin se ei mennyt.

Mutta jännä juttu on siinä, että vaikka viisi vuotta on kulunut. Omat lapset ei näe minun puolisoa, jolta pyytää asioita tai apua. Se on vain se äiti. Vaikka sanonkin että kysykää häneltäkin. Uusioperheessä on monta hirveämpää mutkaa matkassa ja niiden selvittelyyn menee oma aikansa ja silti ei aina pääse yhteisymmärrykseen. Varmaan sekin on syynä että olemme yli neljäkymmentävuotiaita ja nähneet ja kokeneet kaikenlaista ja saaneet sitten eromme jälkeen päättää omista asioita niinkuin itse näemme ja se on varmaan ns jäänyt päälle kun yhteistä tietä kuljemme. Haluamme pitää sen oman pään, kun kerran sen olemme saaneet.

Lapset varmaan siinä ihmetyksen vallassa joko kärsii tai ei kärsi, kun ei pysy mukana miten se säännöt meni, vaikka luomme yhteisetkin säännöt kotona. Niin aina ei jaksa noudattaa niitä sillä se oma pää tulee taas esille.

Opettelua se on yhteistä taivalta taivaltamaan ja opettelua se on ystävystyä niihin kavereihin joita jo puolisolla on. Ja itsellä oli se pelko, että ruvetaan ko sitä arvostelemaan minua tai vertaamaan minua siihen eksään. Pääsenkö ystävystymään. Josksu se ei vaan onnistu, sillä nekin kaverit joita on toisella ollut ja on ei halua tutustua uuteen ihmiseen "tunkeutujaan", kun taas toiset hyväksyy sen että elämä kulkee näin omia polkujaan. Mutta kaikkei parasta on ne uudet yhteiset ystävät, joita saamme. Heille ei tarvii selitellä omia menneitä kuvoita. Oliko syy mikä tahansa siihen, että meistä tuli uusioperhe.

Toistemme lapset, ei aina hyväksy uutta puolisoa, jolla on omat lapset. Sillä silloin tulee ne mustasukkaisuuskohtaukset, ja kiukuttelut ym. Silloin vaan nähdään se oma rakas äiti tai oma rakas isi. Sen kuvion rakentaminen ja hyväksyminen on vaikeaa lasten kohdalla, kun ei aina tiedä mitenpäin olis ja mitä sanois jayleensä siinä käy sanoi tai oli sanomatta mitään niin aina käsitetään se väärin. Kun lapsilla on jo ne tutut omat rutiinit ja "mitä pirua tuo toinen aikuinen siihen tulee sotkemaan".

Itsellä on näitä ns. äiti äiti äti kohtauksia kokoajan...jospa se joskus menee perille, että on se toinenkin puoliso.

Pienemmät laspeni kysyy mikä hän on isi vai millä häntä kutsumme.? Koulussakin toisten lapset kysyy tai sanoo ei hän ole teidän isi?

Toinen kaksostyttäristä tokasikin tälle kysyjälle ettei se ole sinunkaan isi. Silti teen isänpäiväkortin hänelle.

Onhan niitä vaikka mitä ns manuaaleja ja terapeutteja ja sanojia että miten toimitaan uusioperheessä, mutta itse en näistä välitä, sillä jokainen meistä luo omanlaisen uusioperheen ja se sana PERHE. on se avain ja sydän.

Kommentit (1)

Motoristimamman kaveri ;)

Niin tuttuva mullekkii.Onneksi kuitenkin avokki tietää että lapsellani myös "oikee"isä.Aikonaan koulussa poikaani kiusattiin ,että sulla ei ole isää,kun saivat tietää että asutaan kahden.Onneksi poikani on vahava/itseään puolustava kaveri ja sanoi että mulla taitaakin olla kaksi kotia ja molemmissa omat tavarat,mutta säännöt on molemmissa samat..isin luona on vaan leikit poikamaisempia ;) Nykyvään hän on aikuinen ja omaa omia lapsia.Lapsenlapsen pitäävät myös mun avokkia ukkinaan,joten hekin on rikkaita kun omistaavat kolme ukkia tällä hetkellä. ;) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa kirjoittelen motoristina omia ajatuksia reissultani ja kuinka Joutsenniemen koululla sujukaan arki, kun olen muualta tullut pieneen kyläyhteisöön. Olen Raggarimorsian blogissa vieraileva kirjoittelija eli motskarimorsian. Kuinka uusioperheen elämässä onkaan pelastetut eläimet lähellä sydäntä. Rankkaa tekstiä myös tulee kun käyn läpi oman terveyteen liittyviä murheita ja kuinka löydän voimaa moottoripyörän kyydissä nauttien.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat