Lomat ja vapaat tukkaputkella

Talvilomat on vietetty ja pääsiäinen on ovella. On hetki taas levähtää kiireen keskellä, mutta miten käy? On varattu matka vähintäänkin Lapin laskettelukeskukseen tai mökille, jos ei lennetä Kuubaan tai Singaporeen. Voi, kun pakko on päästä pois päästäkseen irti arjesta moni sanoo. Se vasta on laatuaikaa perheelle ja parisuhteelle, kun olemme kahdestaan tai koko perheen kanssa reissussa ja silloin pääsee irti arjesta.

Miksi koti- tai pieni retki lähellä kotia ei riitä? Onko hektinen elämä viemässä meitä siihen, että edes lomalla ei osata rauhoittua ja nauttia läheisistä, kodista ja rauhallisesta elämänrytmistä muutama päivä tai lomaviikko. Kunnostamme kotiamme ja teemme kodistamme toimivia ja kauniita ja monilla on myös harrastuhuoneita, pore- ja uima-altaita. Kodin eteen on tehty paljon työtä ja sitten siellä ei viihdytä, kun olisi aikaa. Onko elämän merkitys suurissa kokemuksissa ja status-harrastuksissa? Opetammeko myös lapsemme ja lastenlapsemme elämäntapaan, jossa vaan kuluttaminen ja huippunautintojen haku on tärkeintä? Miksi meidän pitää saada kokea ja nähdä kaikki maailman metropolit, kun tiedämme, että maailma ei kestä tällaista elämäntapaa.

Loma kotona - kiireetön aamupala koko perhe yhdessä. Seurustelua, ruuanlaittoa, ulkoilua ja leikkimistä yhdessä. Aikaa keskustella, lukea ja katsoa elokuvia. Käydä ystävien luona tai piipahtaa syömässä lähiravintolassa tai kahvilassa. Nauttia pienistä asioista, mitä lapset tekevät luonnostaan. Kuunnella linnun laulua, sateen ropinaa, nähdä jäiden lähtö ja aamun raikkaus. Me aikuiset, vapailla on aikaa pysähtyä miettimään, mikä elämässä on oikeasti tärkeää ja nauttia siitä. Ladata akkuja asioilla ja tekemisillä, mistä tulee aidosti hyvä mieli. Mikä parasta - loman hiilijalanjälki pienenee mukavasti!

Kommentit (1)

Seuraa 

Tyhjä pesä ja oma elämä! 55-vuotias sinkkumummi toteutaa itseään ja elää ihanaa arkea ajatuksella vähemmän on enemmän. Pikku-kaupungin lähiössä, kerrostalossa voi elää täyttä elämää, vaikka sisäilmasairaus pistää elämän osin uusiksi. Kotoilen - siis neulon, virkkaan, luen, leivon, ulkoilen, hiihdän sekä sen lomassa ihmettelen, kummastelen ja välillä kapinoinkin maailmanmenoa. Työelämäkin on vielä osa elämääni.