Prinsessakakku on meidän perheen naisten suosikkikakku ja vaaleanpunainen marsipaani on niin ihana! Tässä yksi vanhasta lehdestä otettu ohje ja hiukan mukailtuna omaan muottiin. Tässä kakussa on gluteeniton pohja.

 Kakkupohja:                            4 kananmunaa

                                                 1 1/2 dl sokeria

                                                 1 dl gluteenitonta jauhoseosta

                                                 1/2 dl maizenaa

                                                 2 tl leivinjauhetta

Kiisseli:                                     2 keltuaista

                                                 2 dl maitoa

                                                 2 tl perunajauhoja

                                                 1 1/2 rkl sokeria

                                                 2 tl vaniljasokeria

Täyte:                                       appelsiinimehua

                                                 2-3 dl kuohukermaa

                                                 150 g vadelmahilloa

Kuorrutus:                                250-300 g marsipaania

1.Vatkaa kanamunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Seulo keskenään gluteeniton jauhoseos, maizena ja leivinjauhe ja sekoita jauhot munavaahtoon. Paista kakku 175 asteessa n. 30-40 min. 2. Sekoita kiisseliä varten kattilassa keltuaiset, maito, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee, jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla. 3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja päällimäiseksi tulee ohuin levy. Kostuta mehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi (ei lis.sokeria). 4. Levitä alimmalle levylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa.Nosta toinen levy päälle ja siihen kiisseliä, keskelle vadelmahilloa ja hillon päälle keoksi kermavaahtoa.Nosta päälle ohueksi leikattu levy ja painele reunoilta,että kakusta tulee kupolimainen. Levitä sen päälle ohut kerros kermavaahtoa, jos jää. 5. Ota marsipaani ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään ja pehmennä joustavaksi esim. käsissä. Muotoile se litteäksi tomusokerilla päällystetyllä työtasolla. Myös kaulittavan levn päälle voi laittaa hiukan tomusokeria.Kaulitse marsipaani n. 2mm paksuiseksi ja nosta marsipaanilevy esim. kaulimen avulla kakun päälle. Tasoittele pinta ja reunat. Ruusut on tehty marsipaanin tähteistä ja vihreät lehdet ovat basilikan lehtiä. Juhlahetki on taattu.

Kommentit (2)

Pioni
Liittynyt7.3.2016

Kiitos! Luulen  myös niin, ja saattaa joku isompikin tyttö ilahtua -  minulla itselläni oli viisikymppisissä prinsessakakku - parempi myöhään.

Seuraa 

Tyhjä pesä ja oma elämä! 55-vuotias sinkkumummi toteutaa itseään ja elää ihanaa arkea ajatuksella vähemmän on enemmän. Pikku-kaupungin lähiössä, kerrostalossa voi elää täyttä elämää, vaikka sisäilmasairaus pistää elämän osin uusiksi. Kotoilen - siis neulon, virkkaan, luen, leivon, ulkoilen, hiihdän sekä sen lomassa ihmettelen, kummastelen ja välillä kapinoinkin maailmanmenoa. Työelämäkin on vielä osa elämääni.