Tänään istutin kelloköynnöksen simenet itämään. Kelloköynnös on Päivänsinin kanssa parvekkeeni mieliköynnöksiäni. Nään jo mielessäni ihanan kesäpäivän, kun leppoisa kesätuuli heiluttaa kelloköynnöksen kukkia ja nautin kesäpäivästäni parvekkeella. Enhän vielä voi tietää onnistuuko unelmani - joskus onnistuu ja köynnös kukkii valtavasti ja kiertää parveketta, ja joskus taas kituu pienikasvuisena koko kesän.

Istutin siemenet nyt ensimmäistä kertaa sanomalehdistä tehtyihin ruukkuihin. Tämä on tosi kätevä tapa ja eipä tarvitse ostaa ruukkuja eikä tule turhaa jätettä. Näistä onkin monia ohjeita jo verkossa saatavana. Itse leikkasin  sanomalehdestä noin 15 cm. suikateita ja rullasin sen noin puoliväliin hernekeittopurkkia. Lopuksi taittelin pohjan ja painelin purkkia tasoa vasten, niin pohjasta tuli tukeva ja tasainen. Leikkasin muutamaan purkin kylkeen siemenpussita kuvan, mitä ruukku sisältää ja kietaisin narun ympärille tukemaan ja kaunistukseksi. Sitten vaan multaa ja liotetut siemenet sinne ja kasvun ihmettä odottamaan. Muutama ruukku pääsi jo 'maailman pienimpään' kasvihuoneeseeni, jossa on myös itämässä basilikaa ja heneen versoja.

Tästä alkaa kesän odotus ja kevät on ihanaa aikaa, kasvatatko sinä itse kesäkukat ja köynnökset?

Kommentit (2)

Ilonahan se

Onpa ihania nuo ruukut, ja minäkin osaisin tehä! Ja tarvikkeetkin löytyy ilman että tarvitsee kotoa poistua. :)

Pioni
Liittynyt7.3.2016

Kiitos Ilona! Niin nämä voi tehdä, kun on sanomalehteä, siemenpussi ja narua tai nauhaa. Kokeileppa!

Seuraa 

Tyhjä pesä ja oma elämä! 55-vuotias sinkkumummi toteutaa itseään ja elää ihanaa arkea ajatuksella vähemmän on enemmän. Pikku-kaupungin lähiössä, kerrostalossa voi elää täyttä elämää, vaikka sisäilmasairaus pistää elämän osin uusiksi. Kotoilen - siis neulon, virkkaan, luen, leivon, ulkoilen, hiihdän sekä sen lomassa ihmettelen, kummastelen ja välillä kapinoinkin maailmanmenoa. Työelämäkin on vielä osa elämääni.