Asun kimppavuokrakämpässä kahden muun ihmisen ja koiran kanssa. Minä olen pätkätöissä käyvä ja kaksi muuta opiskelijoita. Kaiken lisäksi asustelemme Helsingin keskustan lähistöllä.

Voi siis sanoa että kauheana meidän ei ole tullut panostettua rahaa sisustukseen, eikä ole oikein ollut mitään tarvettakaan, kun vuokranantajamme on ystävällisesti jättänyt meille omat huonekalunsa käyttöömme. 

Tosin kaksi kertaa olemme yrittäneet saada kaluja toiseen järjestykseen sillä entisellään olkkarimme muistuttuaa lähinnä odotushuonetta. Lisäksi kulku omiin huoneisiimme oli aika kapea sohvan ollessa tuolla paikalla. 

Päädyimme silloin kuitenkin jättämään huonekalut paikoilleen koska tila on niin kapea ettei sohvaa oikein saanut järkevästi sijoitettua muiden huonekalujen takia.

Kuten varmasti kaikille muillekin asuntomessut on kyllä siitä vaarallinen paikka että sieltä palaa kotiinsa aivot täynnä sisustusideoita, ja niin kävi tietty myös minulle. Porin asuntomessuilta kotiutuessani kun vielä vastaan iski tämä karu todellisuus niin päätin että on todellakin aika tehdä jotain. 

Aikaa meni vain kolme päivää ja tulos on tämä: 

Emme ole olleet kovin ihastuneita kämppisten kanssa noihin vihreisiin huonekaluihin, ja mietinkin aluksi pitkään minkä väriset tekstiilit niiden kanssa sitten sopisikaan. Päädyin lopulta blushin (punahtavan beigen?) ja sinapin keltaiseen. 

Koska sisustin olkkarin itse (kämppisten suostumuksella vaikkeivat edes tienneet mitä olin sinne ajatellut) en viitsinyt kauheasti tuhlata siihen rahaa. Tuloksena oli siis ikean ja h&m:n reissut - ja hyvä niin sillä edellämainitusta löytyi juuri sävyihin sopivat sisustustaulut. 

Mietin aluksi jopa uuden mediatason ostamista mutta päädyin jättämään paikoilleen tuon vuokranantajan pyöreän pöydän. Se rikkoo muodollaan hyvin tuota kapeaa tilaa.

Jos ihmettelette jalkalamppua niin se on myös vuokranantajan vanha, ja siihen on vielä varjostin hankkimatta. 

Maton oikeastaan ostin ekaksi ennen kuin olin tämän pikku projektin edes päättänyt aloittaa. Olin haaveillut tästä ikean klassikko matosta pitkään, ja kun joku myi sitä paikallisessa facekirppiksellä kuudellakympillä niin ostin sen heti vaikkei minulla sille paikkaa ollutkaan mietittynä. Tänne se sopi kuitenkin hyvin ja vanha matto sai uuden paikan toisen kämppikseni huoneesta.

Kasvit otin oman huoneeni ikkunalaudalla, jossa niille tila alkoikin käydä ahtaaksi. Ne onneksi menestyvät varjossa mikä on ehdotonta koska olkkarissa ei ole ollenkaan ikkunoita ulospäin. 

Alla vähän listaa huonekaluista ja sisustusesineistä joita hankin. Vaikken ostanut mitään isoa määrää niihin sai silti kulumaan aika paljon rahaa. Onneksi pystyn viemään ne mukanani kun muutan tulevaisuudessa omaan asuntoon.

 

vanhat kalusteet:

 • sohva+nojatuoli
 • 2 mustaa sohvatyynyä
 • pöytä
 • kaksi viherkasvia 
 • jalkalamppu 


ostettu:

 • kullanväriset ruukut 2kpl, plantagen (iso: n.20e / pieni: 15e)
 • tyynynpäälliset: 2kpl blushin väriset: hemtex (14,95e/kpl, mutta sain kaksi yhden hinnalla) / 2kpl sinapin keltaiset: h&m (8e/kpl)
 • matto: ikea (ostettu käytettynä 60e)
 • kukkajalka: ikea (30e)
 • kynttiläkoriste: h&m (15e)
 • taulut: 3kpl, ikea (yhteensä 17e)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla