Meillä syödään lähes aina alusta loppuun itsetehtyä ruokaa. Tykkään ajatuksesta, että tiedän mitä lapseni laittavat suuhunsa. Poikkeuksia tosin on ja välillä todella mennään sieltä mistä aita on matalin, eli loppupeleissä otan tämänkin aika lunkisti. 

Meillä tehdään viikoittain myös lasagnea ja siinä käytän useimmiten Knorrin puolivalmista settiä, koska se on niin simppeli ja lisäksi pojat tykkää siitä tosi paljon. "Made of sustainable tomatoes", lukee kyljessä ja siihenhän on mukava tuudittautua. Eilen satuin tosin vilkaisemaan tuoteselostetta ja tuossa harmittoman näköisessä kastikesetissä on käytetty mm. Palmuöljyä ja Hiivauutetta. 

Palmuöljyn terveellisyydestä en oikeasti osaa sanoa mitään, koska tutkimuksia on tehty puolesta ja vastaan. Lähinnä kysymys on eettisestä puolesta. Koska edelleen syömme perheessämme lihaa, yritän kantaa korteni kekoon muilla tavoilla, jotta tämä maailma olisi vähän parempi paikka ihmisille ja eläimille. Jos palmuöljyn eettisyys mietityttää, esim. tämä teksti antaa osviittaa siitä, miksi mieluiten käyttäisin tuotteita, jotka olisivat ainakin RSPO- sertifikoituja. Palmuöljyn tehotuotanto ajaa esimerkiksi Orangit tosi ahtaalle ja linkittämässäni tekstissä mainitaankin näin: "Ilman metsiä orangeilla ei ole toivoa. Monet palmuöljy-yhtiöt raivaavat sumeilematta metsää omiin tarkoituksiinsa. Näky on lohduton. Raivattujen metsäalueiden ojissa lojuu kärventyneitä orangin ruumiita ja luita."

Koska pojat rakastaa Lasagneaan ja Knorr saa pysyä vastaisuudessa hyllyssä(ainakin, kunnes myös heidän käyttämä palmuöljy on ympäristöä säästävää) tarvitsen teidän apua! Pyydän teitä vinkkaamaan mulle teidän lempparin ja hyväksi havaitun lasagne-ohjeen! Lupaan palkita yhden ohjeen jollakin pienellä yllärillä, joka on n. 15€ arvoinen.

ps. Toki tulen jatkossa tutkimaan tarkemmin myös muiden tuotteiden tuoteselosteet läpi. Tämä olkoon kuitenkin ensimmäinen askel.

 

 

 

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat