Viikonloppu on sujunut aika epäterveellisten ruokien merkeissä, joten keho vaatii puhtaampaa ja sulavampaa sapuskaa. Jääkaapista löytyy tosin pelkkää mantelimaitoa (juuston, voin ja leikkeleiden yms lisäksi siis), eikä hedelmäkulhosta löydy kuin pari nahistunutta appelsiinia?

Vaihtoehtona on tietysti kävellä lähimpään kauppaan hakemaan tuoreita hedelmiä ja marjoja, mutta meillä onneksi myös pakastin pelastaa. Sieltä löytyy varastoituna niin kesän marjat, pinaattia kuin myös ylikypsät ns hävikki- banaanit ja avocadot. Keittiön ikkunan alla kasvaa lisäksi minttupuska ja kaapista löytyy spirulinaa ja pellavansiemeniä smoothieta boostaamaan.

Spiruliinajauhehan ei ole mitenkään erityisen hyvän makuista sellaisenaan,mutta smoothien seassa makua ei mielestäni juuri huomaa. Spiruliina jauhe on hyvä proteiinin, kalsiumin ja vitamiinin lähde. Lisäksi sen on todettu sisältävän gammalinoleenihapppoa eli GLA.ta, joka estää tulehduksia. Spiruliina sisältää myös fetyylietyyliamiinia, joka tehostaaa noradrenaliinia eli lisää hyvän olon tunnetta. Lisään lähes aina yhden lusikallisen spiruliinaa smoothieni sekaan. 

tämä smoothie sisältää:

1 jäinen banaani

1/2 dl pakastettua babypinaattia

1/2 dl mustaviinimarjoja ja vadelmia

n. 1/2dl mintunlehtiä

n. 1dl mantelimaitoa

lisäksi 1 lusikallinen luomu spriruliinajauhetta ja 1 lusikallinen pellavansiemeniä.

kaikki ainekset blenderissä sekaisin ja voila! 

Lisää infoa spiruliinasta löydät esim. Täältä

 

 

Kommentit (2)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Kyllä! Ite olen käyttänyt jäädytettyjä lähinnä smoothiessa. Maku ainakin on hieman karvaampi, mutta toki johtuu myös siitä, että pelastan ne pakastimeen viimehetkellä ennen roskista. (Jos muistan)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat