Kerroinkin jo muutama viikko sitten, että olen koittanut etsiä terveellisempiä leivontaohjeita joilla tyydytän herkkuhimoa, joka iskee aina silloin tällöin (lue, harva se päivä). Sen lisäksi meillä on valmistunut entistä enemmän myös kasvispainotteista ruokaa. Vaikka olen aina ollut enemmän lihan kuin kasvissyöjä,  koitan myös syödä suht usein kasvisruokaa ja kokeilla uusia reseptejä.  Tein  jokin aika sitten härkäpapu-makaronilaatikkoa, joka saattoi aiheuttaa jälkikasvussa muutamia naamanväänteitä, vaikken etukäteen kertonutkaan, ettei laatikko sisällä perinteistä jauhelihaa laisinkaan.

Ja no menihän se ketsupin kanssa, mutta toista kertaa en kyllä aio kokeilla samaa ohjetta tälle jengille. Luulen, että on vain yksinkertaisesti ruokia, joita on vaikea edes imitoida muilla raaka-aineilla.  Ja toisaalta, olen muutenkin ollut aina vähän tälläinen välissä soljuva tyyppi sen sijaan, että olisin ehdoton joko tai. Toisaalta maailma on pullollaan todella hyviä vegeruokia, joten miksei tekisi vaan niitä sen sijaan, että yrittäisi väkisin vääntää makaronilaatikkoa, joka ei uppoa kunnolla kellekään.

Mutta terveellisempiä vaihtiksia on tosiaan kiva myös kokeilla ja näitä keksitaikinalle maistuvia "cookie dough"-suupaloja aion tehdäkin nyt myös lisää. Kävin jo ostamassa silikonivuokia Ikeasta ja muut ainekset odottaa kaapissa paitsi suklaa. Mikäli haluat tehdä täysin vegeversion, voi suklaana käyttää vegaanista suklaata. Itse käytin 80% tummaa suklaata, jota löytyy myös lähikaupan hyllyltä.

Tarvitset:

1 1/2 dl kaurahiutaleita (tai valmista kaurajauhoa)

1 purkki kikherneitä

1/2 dl maapähkinävoita

1dl agavesiirappia tai vaahterasiirappia

vaniljaa (tangosta)

ripaus suolaa

n. 1/2 dl kuivatettuja marjoja, kookoshiutaleita, suklaapaloja tms

& päälle tummaa suklaata

  1. jauha kaurahiutaleet yleiskoneessa jauhoksi
  2. huuhtele ja valuta kikherneet kunnolla
  3. lisää kaikki muut aineet paitsi marjat/suklaa/kookos ja sekoita yleiskoneessa, kunnes taikina on tasaista
  4. lisää vielä marjat (tai suklaa/kookos) ja sekoita varovasti lusikalla
  5. annostele muffinsivuokiin ja laita pakastimeen noin tunnin ajaksi
  6. sulata suklaa  ja n. 1/2 rkl kookosöljyä kattilassa ja kaada leivosten päälle
  7. pakasta vielä n.tunnin ajan ja säilytä sen jälkeen ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa

 

Kommentit (6)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Tankoahan voi tietty käyttää eri tavoilla riippuen tarkoituksesta. Näihin halkaisin tangon terävällä veitsellä pituussuunnassa ja kaavin siemeniä sisältä. ☺️ Mullekin itseasiassa vaniljatangon käyttö on suht uus juttu.

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Pitää ehkä vielä antaa mahdollisuus ja kokeilla. Härkäpapurouhe ei ainakaan ollut meillä hitti, vaikka vielä kokatessa olin melko varma, että nyt tulee vahva kilpailija perus lihamakaronilaatikolle. ??

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat