Minulta kysyttiin taannoin, millä yhdellä positiivisella tai negatiivisella sanalla lapseni kuvailisivat minua. Kymppivuotiaani on useamman kerran sanonut minua kauniiksi viime aikoina, mutta se ei kuitenkaan tullut ensimmäisenä mieleen. Jostain syystä ajattelin, että hän voisi kuvailla minua sanalla hauska. Nuorimmaiset taas varmasti sanoisivat, että "äiti on kiva" tai vaihtoehtoisesti "äiti on tyhmä". Tai niin ainakin ajattelin. Vanhimman arvelin sanovan minua tiukkikseksi, jos jotain negatiivista pitäisi sanoa. 

 

Mutta pakkohan tätä oli myöhemmin kysyä vielä lapsiltakin. Hetken mietittyään vanhin sanoi, että jos oisi ihan pakko sanoa vain yksi sana, sanoisi hän kaunis.Lisäsi tähän heti perään, että olet kyllä myös tosi viisas. Negatiivista sanaa jouduin vähän kauemmin odottamaan, mutta tuli se sieltä sitten hetken mietimisen jälkeen. "Sä oot niin positiivinen, ettei susta voi sanoa mitään negatiivista, paitsi sä kyllä nalkutat ihan hirveesti." Nalkuttaja siis.  No ei mun arviot ihan täysin metsään mennyt, paitsi sen tyhmä-sanan kanssa. Keskimmäinen kuuli, kun keskustelimme tästä ja sanoin itseäni tyhmäksi. Hän väänsi melkein itkua sanoen: "Ei äiti ole tyhmä".  Olen kyllä saattanut joskus kuulla kyseisen sanan hänen suustaan, kun olen häntä komentanut, mutta ilmeisesti mielipide on sittemmin muuttunut. 

Omaa äitiäni kuvaavin sana olisi varmasti taiteellinen (tai hajamielinen, jos pitäisi sanoa negatiivinen sana)

Millä sanalla sinun lapsesi kuvailisivat sinua?

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat