Lauantait on yleensä mun lempipäiviä, mutta tämä päivä on ollut jotenkin erityisen ihana, vaikkei mitään niin kovin ihmeellistä olekaan tehty. Tai no päivä kyllä alkoi varsin ihanasti Joogabrunssilla Vallilan Stoorissa. Ennen lähtöä heitin nopeasti riisipuuron uuniin tekeytymään ja kävelin auringon paistaessa ja lintujen visertäessä Stoorille läpi nukkuvan Vallilan. Stoorissa on lauantaisin tarjolla aamupala (12eur), jota suosittelen kyllä lämpimästi. Sillointällöin siellä on myös aamupalan lisäksi muuta ohjelmaa, kuten juuri tämä jooga tai toissaviikonloppuna järjestetty runobrunssi. Olen osallistunut Joogabrunssille kerran aiemminkin, ja pidin siitä tosi paljon. Joogaan tosi paljon kotona, mutta joskus on kyllä tosi mukava lähteä muiden ohjaamalle tunnille. Toinen lempparipaikkani on Pranama, joka juuri muutti yhden mun parhaan ystävän alakertaan. (Meant to be?! ) Stoorin yhteydessä on myös kirppis, josta en ole ehkä kertaakaan selvinnyt tyhjin käsin. Mukaan lähti tänäänkin pari kesämekkoa ja ihanat Arabian lautaset.

 

Joogan jälkeen oli tarkoitus aloittaa siivousurakka, mutta päädyimmekin kaikki päiväunille ja siivoilin ja laittelin pyykkejä vasta kauppareissun ja päivällisen jälkeen, kun pojat lähti peliin. Kerrankin sain siivota ihan yksin. Aikamoista luksusta. Samalla tein hiuksiin kookosöljyhoidon ja nautin hiljaisuudesta kynttilänvalossa. 

 

 

 

Päivälliseksi tehty nyhtöpossu oli  ihan superhyvää ja helppo myös valmistaa. Pojat oli mun poissaollessa muuten syöneet koko satsin riisipuuroa ja nyt onkin jo toinen puuro valmistumassa, jotta huomenna saadaan maailman ehkä parasta pannaria, johon sitä puuroa myös tulee. 

 

Nyhtöpossu aka Pulled pork

800g kassleria

Marinadi:

3dl kokista

3rkl tomaattipyrettä

1/4 dl siirappia

1/2 sitruunan mehu

3 valkosipulin kynttä murskattuna

1 sipuli hienonnettuna

1rkl balsamicoa

3 rkl sinappia

suolaa, pippuria ja paprikajauhetta

 

Sekoita marinadi ja laita liha marinoitumaan muovipussiin (mielellään yön yli)

Nosta liha huoneenlämpöön noin 1h ennen paistamista ja paista lihaa 200c n. 30 min, jonka jälkeen peitä liha foliolla ja jatka paistamista  vähintään 4h 125c uunissa. (Huom! paista liha marinadin kanssa) 

Kun liha on kypsää, nyhdä se haarukalla säikeiksi ja nosta vielä 225.c uuniin hetkeksi karamellisoitumaan. Itse siilasin marinadin/ paistoliemen lihan päälle ennen viimeistä uuniinlaittoa. Tarjoa esim. Hot dog sämpylöiden ja coleslaw salaatin kanssa. Meillä muuten on vielä erikseen kaupan BBQ kastiketta, jota lisäsimme kypsän lihan päälle. Varsinkin nuorimpien herrojen makuun tuo kastike on liian mausteista, joten tästä syystä emme marinoineet koko lihaa sillä.

 

 

Nyt KT kuittaa ja suuntaa unille puhtaiden lakanoiden väliin. Ihanaa viikonlopun jatkoa! 

 

 

Kommentit (2)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

meilläkin oli pitkä tauko (tässäkin), mutta nyt on tehty melko usein lasten toiveesta! Hyvää ja helppoa, mutta ei ehkä ihan perus arkiruokaa pitkän paistoajan takia. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat