Hermostuin pari viikkoa sitten siihen ajatukseen, etten ole ehtinyt liikkua kunnolla viikkokausiin. Pari tuntia kiukuteltuani kyllästyin voivotteluun, tuumin, että jotain ois kai tehtävä ja kyselin oman alueen vanhemmille suunnatussa FB ryhmässä, josko joku olisi innokas osallistumaan kuntopiiriin meidän lähipuistossa. Olihan siellä. Siispä järkkäsimme heti ensimmäisen kuntopiirin jo viime keskiviikolle.

Näin neljä päivää myöhemmin voin todeta, että reidet alkaa vihdoin palautua ja voin suht kivuttomasti kulkea rappusissa. Hyvä 45min treeni siis  ja lapsetkin sai pyöriä mukana "jaloissa" , sylissä tai vaikka selässä

Äitiyslomalla ehdin joogata lähes päivittäin, kävimme lasten kanssa kuntopiirissä Parkour-salilla, missä lapset saivat hyppiä trampalla ja kiipeillä samaan aikaan, kun itse vedin kuntopiirissä box hyppyjä ja lankutuksia. Lisäksi tietysti kävelimme paljon. Ei siis ihme, että farkkujen vyötärön kohdalta alkaa jenkkakahvat tursuamaan, kun päivät kuluvat  nykyään  istuen ja kävely on ollut viimeisten viikkojen ainoa liikuntamuoto.

Meillä lapset on iltaisin 90% vain minun kanssa, joten jos mielii liikkua, on se tehtävä lasten kanssa tai heidän jo nukkuessaan. Ja eipä se ulkoilu ja liikunta tietysti lapsillekaan ole haitaksi. Lisäksi, jos kuntopiiri järkätään oman kodin takapihalla, voi esikoisen myös nakittaa lastenhoitajaksi kuntopiirin ajaksi. 

Meidän 45minuutiin treeniin kuului, lämmittelyhölkkää n.10min. Lapsen kanssahan voi myös "juosta" paikallaan tai leikkiä hippaa. Ihan varmasti siis kehon saa lämpimäksi, vaikkei pääsisi isoa rundia juoksemaankaan.

Kuntopiirissä meillä oli yhteensä 8 eri liikettä, joita teimme yhden minuutin kerrallaan ja kaksi kokonaista kierrosta. Kuvista puuttuuu mm. vatsarutistukset ja "reisipakaranostot" (syystä, että kuvienottohetkellä maa oli litimärkä). Näillä liikkeillä  pääset kuitenkin jo hyvään alkuun, eikä sää ole edes este. Lisäksi voi vielä hyppiä/kävellä rappusia tai vaikka askeltaa hiekkiksen reunalle, josko sellainen on lähimailla.

1. Squat till you have a butt. laskeudu kyykkyyn ja nouse ylös (polvien ei tarvitse olla täysin suorat edes yläasennossa) koko minuutin ajan. Kyykkyihin saa lisätehoan esim. kahvakuulan avulla tai pitämällä pientä lasta sylissä.

2. Lunge aka askelkyykky. Tee vuorojaloin tai vaihda jalkaa 30 sekunnin kohdalla

3. Lankku, voit lankuttaa joko käsivarret suorina tai kyynärvarret maassa. Muista pitää hyvä tuki vatsassa ja pakaroissa.

4. Dipsit. Käytä apuna puiston penkkiä tai vaikka hiekkistä. Polvet voi pitää joko suorasssa kuten kuvassa, tai koukistettuna. Koukista ja suorista käsivarsia eli tuo takapuolta alas ja nosta takaisin ylös. Jos et jaksa koko minuuttia, koita silti pysyä loppuun saakka tuossa asennossa. Käytä samaa penkkiä tai hiekkistä myös etunojapunnerruksiin.

5. Burpees. Mun ehdoton lemppari, vaikka on myös ihan killeri. Punnerruksen voi tarvittaessa jättää väliin.

Ja tähän loppuun vielä kevennykseksi pieni pätkä, miltä näyttää Kotijumppa kolmen pienen pojan kanssa.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat