Kokkailujen lisäksi olen suht innokas leipuri. Toistaiseksi olen tutustunut raakakakkujen maailmaan lähinnä vain kahviloiden tarjonnan kautta ja kotona mennään vielä perinteisellä tyylillä. Kakkujen ei mielestäni tule vain näyttää hyvältä, vaan tärkeintä on ehdottomasti maku. Viime kesänä tein elämäni ensimmäisen Pavlovan ja sen valmistaminen olikin yllättävän helppoa. Mutta jos kikkailu valkuaisten kanssa ei tunnu mieleiseltä, tässä tulee ehdottomasti yksi parhaimmista maistamistani pikakakuista. Tein näitä tosi useasti Noahin syntymän aikoihin ja tämä kakkuhan tosiaan valmistuu helposti vaikka vauva kainalossa. 

Halutessasi voit tietysti leipoa sokerikakun (tähän riittää mainiosti puolen tai jopa 1/3 kakun taikina) tai ostaa kaupasta valmiin pohjan, mikä tietysti nopeuttaa valmistusta huomattavasti. Tämä ohje soveltuu hyvin myös pikkuleipureille, joille uunin käyttö on vielä hankalaa.

Pohjan lisäksi tarvitset

n.1/2 dl lemon curdia

2dl vispikermaa

tuoreita marjoja

pussillinen valmiita pikkumarenkeja

sekä esimerkiksi maitoa kostuttamiseen

 

Kostuta pohjaa tilkalla maitoa tai esim. kivennäisvedellä. Levitä päälle n 1/2cm kerros lemon curdia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Ripottele päälle kerroksittain marjoja ja marenkeja. 

Valmis alle vartissa ja silti super herkullinen! 

 

 

Kommentit (2)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Kaikissa kaupoissa ei ehkä ole, mutta ainakin isoimmissa kaupoissa pitäisi löytyä samalta hyllyltä hillojen kanssa. Maistuu muuten hyvältä myös paahtoleivän päällä marmeladin sijaan. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat