Löysin aivan loistavan kantterelliapajan ihan kodin läheltä. No ei vaineskaan, kiiruhdin perjantai-iltana kauppaan, ja mukaan tarttui rasiallinen kantterelleja. Kun tänään palailimme kotiin työpäivän, Elephantasy funky family piknikin ja leikkipuistoilun jälkeen, oli ryhdyttävä vielä keittiöpuuhiin. 

Tajusin samantien, etten muistanut täyttää viinivarastoa tai ostaa kermaa, mutta omenaviinietikka ja turkkilainen jugurtti ajoivat niiden asian.

Kanttarellirisotto n. 4.lle henkilölle. 

300g kanttarelleja

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

voita n.50g

4dl risottoriisiä

n.1l kasvislientä

2dl valkoviiniä (tai viinietikkaa)

kermaa ( tässä versiossa n. 1/2dl turkkilaista jugurttia)

suolaa, pippuria ja parmesan juustoa (hätätapauksessa muutkin juustot käy)

1. Putsaa sienet ja paista pannulla n. 5-10min, aseta sivuun odottamaan

2. Kuori& Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi

3. Kiehauta kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen koko risoton valmistuksen ajan (lisätään riisin sekaan kiehuvana)

4. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa tai öljyssä toisessa kattilassa, lisää riisi ja paista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. 

5. Lisää riisin sekaan viini, sekoittele ja anna nesteen haihtua. Lisää sekaan kiehuvaa kasvislientä n.1dl kerrallaan.

6. Keitä, kunnes riisi on pehmeää, lisää sekaan kanttarellit, kerma (turkkilainen jugurtti), vähän voita ja juusto. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

 

Paistoin päälle myös vähän pekonia, mutta risottoa voisi tarjota vaikka hyvän salaatin kera. Ei siis välttämättä tarvitse lihaa seurakseen. Tästä tuli niin hyvää, etten malttaisi odottaa huomiseen lounastaukoon, jotta saisin syödä lisää. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat