Olen jo pidempään miettinyt ekologisten siivousaineiden testausta, mutta epäilys tuotteiden tehosta ja normaaleja pesuaineita korkeammat hinnat on tähän asti saanut mut valitsemaan ihan perus Vimit ja Fairyt kaupan hyllyltä. Viime viikonloppuna sain kuitenkin käsiini tarjouskupongin siivouspakkauksesta, johon kuuluu pyykinpesuneste, ikkunanpesuaine, WC-puhdistusaine ja tiskinpesuaine sekä bamburätti ja puinen tiskiharja. Paketti oli mielestäni juuri sopivan kattava, jolla pääsee testaamaan ekotuotteiden toimivuutta. Niinpä laitoin heti tilauksen Raakatorille menemään ja hain pakettini tänään työmatkalla kätevästi Kallion Ruplasta.

 

Perus pesuaineissa inhoan sitä järkyttävän voimakasta teollisesti tuotettua tuoksua, joka helposti saa mulla aikaan kovan päänsäryn ja kutittaa nenässä. Usein tulee mietittyä, kuinka vaarallista niitä aineita on nuuhkia tai käsitellä tai millaisia reaktioita voimakkaasti hajustetut pyykinpesuaineet aiheuttaa vaatteiden kautta iholle. Toki olenkin suosinut hajusteettomia tuotteita, mutta olen silti kaivannut sellaista pientä puhtauden tuoksua, vähän niinkuin mäntysuopa tai ihan kunnon vanha palasaippua. Näissä tänään noutamissani tuotteissa kiinnitinkin ensimmäisenä huomiota ihanaan, mietoon, eteerisillä öljyillä aikaansaatuun tuoksuun. Pyykinpesuaine tosin on täysin hajusteeton, mistä pidän erityisesti, koska perheessä on yksi atoopikko. Myös muovipullojen ekologisuus miellytti. Vessa ja peili pääsivät heti detox kuurille, tiskasin muutaman astian ja ensimmäinen koneellinen pyykkiä on pesty. Ainakin tämän ensimmäisen kierroksen perusteella tuotteet vaikuttaa tosi hyviltä ja voin suositella niitä muillekin, jotka miettii ekologisempia vaihtoehtoja. Ja kodissa muuten tuoksuu juuri sellaiselle ihanan puhtaalle, mitä olin toivonutkin. Ekologisia pesuaineita löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta ja Raakatorilta, mistä tilasin oman pakettini .

 

Seuraavaksi haluaisin ehdottomasti tutustua lähemmin luonnonkosmetiikkaan, mutten oikein tiedä mistä merkistä lähtisi kokeilemaan. Mitkä on sun suosikkimerkit luonnonkosmetiikassa?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat