Mä olen aina rakastanut pieniä uniikkeja putiikkeja ja kahviloita enemmän, kuin isoja kauppakeskuksia tai ketjuravintoloita. Aikojen alusta saakka esimerkiksi Pentikin myymälät on olleet mun fiilistelypaikkoja. Josta tulikin mieleen eräskin veronpalautuspäivä, kun odotin Pentikin ulkopuolella sen aukeamista, jotta pääsisin ostamaan herukkakuvioituja lautasia. Mun Mustaherukka-sarjan kokoelmasta puolet kulhoista meni rikki postimatkalla silloiseen kotiimme New Yorkiin ja ne mitä on jäljellä saa kovaa kyytiä meidän kolmen pojan käsissä. Onneksi lautasia ja kippoja saa aina uusia ja nyt olenkin ihastunut esimerkiksi Rymin ja TineK.n astioihin. Mun suurin intous Pentikkiä kohtaan on hieman siis hieman laantunut ( edelleen kyllä pidän heidän tuotteistaan) mutta pikkuputiikkeja kohtaan se sentään tuntuu pysyvän vuodesta toiseen. 

 

Pikkuputiikki-intoilun lisäksi mulle on tärkeää kierrätys, tuunaus ja paikallisten pienyrittäjien tukeminen niin paljon, kun oma varallisuus antaa myöden. Kuten jo aiemmin mainitsin, mä pelastin mun mummolta kaksi vanhaa nojatuolia, joita se oli ehtinyt kaupitella jollekin ulkopuoliselle. Nyt tuolit nököttää meidän olohuoneessa ja ne ei kankaittensa puolesta sovi meille kyllä hetkeäkään. Onneksi lähellä on verhoomo, jossa tuolit saavat lähitulevaisuudessa pintaan meidän asuntoon sopivammat päälliset. Kävin tällä viikolla katselemassa erilaisia verhoilukankaita verhoomo Tehtaassa ja samalla ihastelin kaikkia ihania tavaroita, joita Sanna siellä myy. 

 Sannalla on periaatteena myydä tuotteita pienellä katteella ja kutakuinkin samaan hintaan, kuin mitä asiakas maksaisi esim. Pariisissa (jos siis oletetaan, että tuote on vaikka ranskalainen). Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä muuta, kuin hypätä seiskan ratikkaan ja matkustaa Vallilaan sen sijaan, että pitäisi lentää Pariisiin. Aika kätevää. Ja pidempimatkalaisille on tietysti onneksi nettikauppa, josta tuotteet voi tilata. Tehtaalla vaihtuu myös valikoima suht usein ja nyt ehkä vähän vielä useammin, kun myymälä saa musta kanta-asiakkaan ja tyhjennän kaikki hyllyt. Mulla onkin jo pari juttua sieltä katsottuna. Palkkapäivää odotellellessa siis. 

Mikäli olet poikkeamassa paikanpäällä, kannattaa tarkastaa aukioloaikoja Verhoomo tehtaan Facebook sivuilta.

Tehtaan Sanna antoi mulle myös House of Rymin ihanan mukin arvottavaksi, jonka arvontaan pääset mukaan täältä: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/katis_way_blogi/piknikilla_omenapuid...

Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle! 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat