Latva-artisokan valmistaminen on yllättävän helppoa. Valitettavasti vaan artisokka ei kuulu meillä lähimpien kauppojen tuotevalikoimiin ja viimeksikin löysin hieman jo nuutuneita tapauksia. Uskalsin silti ostaa ne ja maku oli kuitenkin erittäin hyvä. Latva-artisokasta syödään lehtien mehevät alaosat sekä sisusta, kunhan "karvainen" osio on ensin leikattu pois.

Latva-artisokat maistuu parhaiten alkupalana tai ihan vaan pikkusuolaisena muiden tapaksien kanssa. 

Itse ostaisin ainakin yhden artisokan syöjää kohden, mutta toki riippuu vähän muista tarjottavistakin, montako artisokkaa tarvitaan. 

Lisäksi tarvitset:

1-2 sitruunaa

suolaa

n.100g sulatettua voita /muutamaa artisokkaa kohden

 

•Aloita katkaisemalla latva-artisokan varsi (mieluiten käsin).

•Irroita tämän jälkeen latva-artisokan tyviosasta muutama kerros artisokan lehtiä ja tasoita vielä "pohja" veitsellä.

• liota artisokkaa kylmässä vedessä, johon on puristettu hieman sitruunamehua

•kiehauta kattilassa n.5 litraa vettä, lisää veteen hieman suolaa ja sitruunamehua.

•keitä voipaperilla peitettynä artisokkia n.30 min (voipaperi auttaa pitämään artisokan pinnan alapuolella)

•nostele ylös reikäkauhalla ja anna valua hetken

•sulata voi ja purista sekaan 1/2 sitruunan mehu.

•dippaa lehtiä voisulaan ja nauti 

 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat