Käsi ylös, kuka on tehnyt joskus omia saippuakuplia Fairysta ja vedestä?  Bongasin tuosta Fairyvedestä vähän muokatun ohjeen Keittiömestaripäivä blogista. Siinä tosin yhtenä aineena oli Guarkumi, jonka me paikkasimme kaapista löytyvällä siirapilla. 

 

Hidasta elämää- sivuilla oli viime viikolla myös listattuna kivoja aktiviteetteja, joita on mukava tehdä kesällä lasten kanssa. Esimerkiksi Mansikoiden pujottaminen heinään tai "kukko vai kana"- leikki on siirtynyt omasta lapsuudesta myös meidän lasten kesäjutuiksi.

Jutussa mainittiin myös majan rakennus ja oman saippuakuplaliuoksen tekeminen. Olinkin ehtinyt Leonille jo lupaamaan, että mummolla rakennetaan maja ja samoin saippuakuplat olivat olleet to do-listalla tuosta blogipostauksesta alkaen. Siispä virittelimme kahdesta kepistä, puuvillalangasta ja mistälie metallinpalasta (painona langassa) oman kuplittimen. 

 Me tehtiin poikien kanssa iso vadillinen liuosta, johon laitoimme 2dl Fairyä, 1rkl leivinjauhetta ja reilu 2rkl siirappia sekä 3.8l kädenlämpöistä vettä. Liuosta ei kannata sekoittaa liian voimakkaasti, jottei se ala vaahtoamaan.

Ja sitten vaan kuplittamaan! 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat