Taisin lupailla tätä ohjetta instagramin puolella jo reilu viikko sitten, mutta aika on taas vaihteeksi mennyt super nopeaan. Tässä on takana kymmenen päivän työputki ja pari olisi vielä edessä. Sen jälkeen saakin siirtyä työväinjuhlan viettoon. Tätä salaattia voikin kätevästi tarjoilla Vappubrunssilla tai pakata vaikka piknik-koriin. Kaikille ei tietysti herneet ja pavut sovi, mutta sivuoireita lieventää huomattavasti, jos huuhtelee kikherneet huolella.

 

Tarvitset:

n 4 keskikokoista porkkanaa

1 paketti kikherneitä (290g)

150g fetaa

korianteria ja minttua

 

kastike:

3/4 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

1tl harissamaustetta (ei pakollinen)

2 rkl hunajaa

suolaa ja chilihiutaleita

ripaus kanelia

 

Levitä pestyt/kuoritut porkkanat paloiteltuna uunipellille leivinpaperin päälle  ja sivele kastikkeella. 

Paahda 225 asteisessa uunissa n.15 min

anna jäähtyä hetken ja sekoita sitten huuhdeltujen kikherneiden kanssa

sekoita joukkoon kastike ja yrtit

murusta feta päälle ja nauti hyvässä seurassa.

 

Tähän ruokaan voi mainiosti käyttää ne hieman nahistuneet porkkanat, jotka ei enää kelpaa esim raasteeksi. Porkkanat voi myös hyvin korvata vaikka bataatilla. Salaatin kanssa sopii loistavasti esimerkiksi hummus ja tietysti lasillinen hyvää viiniä (kukapa tosin pahaa viiniä joisikaan).

 

 Sain muuten tänään aikaiseksi tehdä myös simaa. Saapa nähdä, ehtiikö se valmistua ajoissa vappuun mennessä. 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat