Näin tämän (mainos)videon ystäväni Facebook-sivulla jokin aika sitten. Vaikka kyseessä on mainos, se saa minut liikuttumaan joka kerta, kun katson sitä. Jonkun mielestä se on ehkä ylinäytelty tai on muuten vaan ärsyttävä, mutta uppoaa minuun kuin väärä raha.

 Video muistui mieleeni lauantaina, kun keskustelin mummini kanssa hänen sukujuuristaan. Aiemmin olin jo tiennytkin, että isäni suvussa muutamia polvia ylöspäin löytyy romaniverta ja tämän kyseisen äitini puoleisen mummin isoäiti työskenteli aikanaan Venäjän hovissa, jonka ajattelu itsessään jo saa ihoni nousemaan kananlihalle. Olisipa mahtavaa löytää jostakin iso iso mummini päiväkirja ja lukea hänen muistelmiaan. Mummini itse on yksi Karjalasta evakkoon lähteneistä ja myös hänen tarinansa sodan jaloista pakenemisesta ja elämästä sen jälkeen on äärimmäisen kiinnostavaa kuunneltavaa. Mummini osaa kertoa tarinat jotenkin niin kuvailevasti, että melkein osaan kuvitella itseni hänen tilalleen sisälle niihin muistoihin.

Keskustelimme lauantaina myös tulevasta matkastamme ja samalla mummi kertoi, että hänen isoisänsä oli ollut alunperin Turkin alueelta tullut Tataari ja tapasi mummini isoäidin juurikin Venäjän hovissa. Nyt en malttaisi odottaa, että voin kysellä tästä vielä lisää. Taidankin tehdä seuraavan visiitin mummilaan ilman lapsia, jotta saamme jutella rauhassa.

Vaikka pidän itseäni täysin suomalaisena, on totuus lopulta ihan toinen. Kuinka mahtavaa olisikin tutkia asiaa ja oppia lisää omasta sukuhistoriasta.  Isän äidin puolella on käynnissä myös sukututkimus, jonka lukemista odotan jo innolla. 

Kävin itse osallistumassa Momondon sivuilla kilpailuun, jossa voi voittaa oman DNA-matkan. Arvonta taisi olla käynnissä 16.8 saakka. (Eikä tämä ole maksettu mainos). Haluaisitko sinä tietää tai tiedätkö, kuinka pitkälle omat juuresi ulottuvat? 

 

 

 

Kommentit (2)

Makariina

Romaneja muistaakseni löytyi toisenkin papan suvusta, joten sillä ehkä selittyy tuo lievä vaellusvietti. :D

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Papan suku onkin ainut, josta en oikeastaan tiedä juuri mitään. Pitikin kirjoittaa tosta vaellusvietistä. Selittää tosiaan paljon. ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat