Jos katkaravut ja lime on sun juttu, voin luvata, että tämä ruoka räjäyttää tajunnan. Mikäli aiot grillata katkarapuja, kannattaa ostaa kuorellisia versioita. Tällaisena sateisena päivänä ravut paistuu helpommin pannulla ja ne voi olla myös valmiiksi kuorittuja. Jos ostat katkaravut pakastettuna, pitää niiden olla täysin sulaneita ennen paistamista. Itse otan ravut huoneenlämpöön sulamaan noin 1h ennen paistamista ja levitän ne talouspaperin päälle. 

 

Tarvitset:

n.15 jättikatkarapua

1 lime (mehu ja kuori raastettuna)

2 tl kalakastiketta

1/2 tl sokeria

suolaa&pippuria

n.1dl korianteria silputtuna

1/2dl suolapähkinöitä pilkottuna

1 kevätsipuli silputtuna

 

valmista ensin maustekastike:

raasta pestyn limen kuori ja purista limen mehu kulhoon, lisää sokeri ja kalakastike. 

lisää korianteri ja sipuli sekä pieneksi paloitellut pähkinät.

Sekoita kastike ja jätä odottamaan.

 

Mikäli grillaat katkaravut, sivele rapujen molemmat puolet öljyllä. Pannulla paistaessa, lisää pannulle voita tai öljyä ennen paistamista. Lisää suolaa ja pippuria katkaravun pintaan. 

Paista pannulla/ grillaa n.2minuuttia per puoli. Sekoita katkaravut ja mausteseos keskenään.

Tarjoile heti.

Enjoy!

kuvasta puuttuu muuten pähkinät. Lisäsin ne vasta muistaeassani vasta myöhemmin, mutta valokuvan ottaminen unohtui.

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Nam! Äyriäisvartaat on yksi erinomainen syy odottaa kesää.

Itse olen henkisesti hieman allerginen korianterille, korvaan yleensä persiljalla. Eihän se sama ole, mutta se korianteri..äh.

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Joo, korianteri tuntuu jakavan mielipiteet kahtia. Itse olen tunkemassa sitä vähän jokapaikkaan. Mutta persilja on hyvä sijainen! ??

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat