.

Quesadillat syntyy helposti, eikä vaadi ihmeellisempää kokkailutaitoa. Parasta näissäkin on, että väliin voi ujuttaa kaapista löytyvät "tähteet". Lisäksi, jos jäljelle jää tortillallettuja tai salsaa, voi ne käyttää hyödyksi myöhemmin. Salsa toimii esimerkiksi tosi hyvänä lihapullataikinan pohjana ja tortillaletuista voi valmistaa myös nachoja

 

tarvitset Quesadilloihin:

4-5 isoa tortillalettua (4 henk)

1 pss juustoraastetta (esim. Mozzarella)

Meidän quesadillojen väliin paistettiin:

400g kanafileitä suikaloituna (mausta suolalla, paprikajauheella, chilillä jne)

lisäksi paistoin erikseen:

1/4 kesäkurpitsaa kuutioituna

 herkkusieniä viipaleina

 1 sipuli ja 1 valkosipulin kynsi hienoksi leikattuna

Kanan voi hyvin korvata esimerkiksi katkaravuilla, seitanilla, lampaanlihalla, perus jauhelihalla tms. 

1. Paista ensin täytteet valmiiksi

2. Lisää kuumalle pannulle pieni tilkka öljyä, laita sitten yksi tortilla pannulle paistumaan. Anna paistua n.30 sek ja käännä sitten lettu ympäri.

3. Levitä puolikkaan tortillan  päälle juustoraastetta ja täytteitä sekä vähän vielä juustoraastetta. Taita sitten "tyhjä" puolikas täytteiden päälle ja paista, kunnes juusto on sulanut. 

4. Nosta quesadilla pois pannulta ja leikkaa kolmeen osaan

5. Valmista muut quesadillat, kuten edellä

 

Guacamole:

2 kypsää avokadoa 

1 tomaatti 

pieni nippu korianteria

1 kevätsipuli  tai 1/2 punasipuli

1/2 limen mehu

chiliä

suolaa 

1. Halkaise avokadot ja poista kivet, lusikoi hedelmäliha kuorista ja muussaa haarukalla. 

2. Lisää sekaan pilkottu tomaatti, chili ja hienoksi hakattu sipuli sekä silputtu korianteri.

3. Purista sekaan limen mehu ja lisää ripaus suolaa. 

4. Muussaa kaikki aineet keskenään ja tarkasta suola

 

Salsa:

1 purkki tomaattimurskaa

1-2 tomaattia, kuutioina

1/2 punasipulia tai 1 kevätsipuli, silputtuna

Chiliä tai jalapenoja maun mukaan

nippu korianteria

1/2 limen mehu

suolaa 

tl sokeria

 

sekoita kaikki aineet blenderissä tai sauvasekoittimella keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Tarjoa quesadillat guacamolen, salsan ja ranskankerman kanssa. 

 

Ps. Quessadillat valmistuu myös helposti grillissä. 

 

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat