Näin viime talvena luonto-ohjelman, jossa esiteltiin upeita Repoveden maisemia. Häpeäkseni en tiennyt missä kyseinen kansallispuisto sijaitsee, mutta pikaisen Google-haun jälkeen paljastui, että  ihan lyhyen ajomatkan päässähän se on. Niinpä aloimme suunnitella pientä kesälomareissua Repovedelle (ja samalla Itä-Suomeen), koska olihan sinne päästävä hetimiten.

Viime viikonloppuna suuntasimme vihdoin asuntoauton nokan kohti Kouvolaa ja Repovettä. Olimme  valinneet valmiiksi patikointireitiksemme 5 kilometrin pituisen Ketunlenkin, joten yövyimme Lapinsalmen pysäköintialueella ja lähdimme heti aamusta matkaan. Olin tulostanut kartan valmiiksi ja neljävuotias Leon toimikin loistavana oppaana ja kartturina koko viiden kilometrin ajan.

 

 

 

 

Reitti sopii hyvin myös lapsiperheille, joskin se on osittain vaikeakulkuista kivikkoa ja juurakkoa. Heti reitin alkupuoliskolla on yksi kierroksen kohokohdista; Lapinsalmen riippusilta, joka oli varsinkin Leonin mielestä kovin jännittävä. Seuraavaksi matka jatkui kohti Katajavuorta, jonne noustaan yli 200 porrasta. Toki pysähdyimme matkalla syömään mustikoita useamman kerran.  Portaiden alkupäässä ihastelimme vielä isoa sammakkoa, jonka vauva tuli meitä vastaan jo metsän alussa.  Äidillä oli pakarat ja reidet hieman hapoilla tiukan portaiden nousun jälkeen, koska Noah 2v kulkeutui ylös Katajavuoren päälle sylissä. Huipulla pidettiinkin pieni juoma ja keksitauko ihastellen upeita näkymiä Repoveden vesistön yli.

 

Tässä kohtaa myös kantoreppu tuli tarpeen, sillä Noahia alkoi väsyttää ja hän pääsi ansaituille päiväunille äidin selkään. Isommat pojat sen sijaan jaksoivat kävellä koko reitin läpi ilman suurempia mutinoita. Leon tosin sai noissa yllämainituissa rappusissa pienen mustasukkaisuus/väsymysitkukohtauksen, joka onneksi meni ohi, kun sai vähän murkinaa ja juomaa.

Tästä jatkoimme metsän halki kohti Kapiaveden tulentekopaikkaa, missä pääsimme viimein paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia. Paikalta löytyi polttopuut valmiina ja kaksi tulentekopaikkaa. Pojat leikkivät rannassa ja nuorimmainenkin heräsi päiväuniltaan syömään. Kapiaveden kohdalla olisi voinut myös mennä uimaan, mutta sää oli sen verran pilvinen, ettemme ottanut uimapukuja matkaan.

 

 

Ennen Terrivuoren juuren kivikkoreittiä pojat pääsivät uittamaan käpyjä pieneen puroon. Muutama nuori oli lähtenyt ylittämään Terrivuorta kiipeämällä, mutta itse valitsimme kuitenkin turvallisesti polun, joka kulki vuoren ja rannan välissä.  Reitin lopuksi ylitimme vielä Määkijänsalmen käsivetoisella Ketunlossilla. Ketunlosille pääsee Lapinsalmen parkkialueelta myös rattaiden tai pyörätuolin kanssa. Muuten reitti ei kylläkään sovellu muuten kuin jalkaisin kuljettavaksi.

 

Kaikkineen Ketunlenkin kulkeminen kesti meillä noin 5 tuntia. Toki aikuinen tai isompi lapsi kulkee sen paljon nopeammin. Nautin itse koko päivän ja lapsetkin olivat onnessaan. Noah tuumi useampaan kertaan metsässä kävellessään, että hänellä on kivaa ja Leon todella oli elementissään etsiessään aarretta karttansa avulla. Puhumattakaan Aronista, joka on aina nauttinut retkeilystä.

Ketunlenkin päätteeksi heitimme vielä yläfemmat toisillemme, oli se semmoinen hieno suoritus meidän jengiltä! Hyvä me!!

 

 

 

Kommentit (6)

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015

Onpa kivoja kuvia retkeltänne! Repovesi ei ole minullekaan tuttu paikka, mutta tämän perusteella täytyy varmaan lähteä se joskus katsastamaan. Jaan tekstisi tänään KK:n Facebookissa muidenkin iloksi. :) Terveisin Eveliina KK:sta

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Kiitos Eveliina, ehdottomasti suosittelen käymään. Oli kyllä todella kaunis paikka. Haaveilen jo ruskaretkestä tuonne. :)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

No on kyllä todellinen helmi. Ihanaa, että noinkin kaunis paikka löytyy näin läheltä pääkaupunkiseutua. Lappiin kun ei ihan muutaman päivän takia ehdi ajaa. Just passeli lastenkin kannalta!

-iida
Liittynyt28.8.2015

Ihania kuvia, kuten aina. Ja tuo maisema järven yli on varmasti livenä mielettömän kaunis. 

Mekin tosiaan piipahdettiin viikonloppuna siellä "metässä". Odotan, että Neiti kasvaa vielä ihan iikkupikkuisen isommaksi, jotta kulkeminen on vielä sujuvampaa, eli luulen, että me suunnataan ensi kesänä auton keula tuonne Repovedelle. 

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Ensi kesänä neiti on varmasti jo oikein valmis Ketunlenkkiseikkailuun. Ja kiitos, kamerassa ois ollut vielä vaikka mitä kuvia. Saatan jatkaa niiden jakamista instan puolella vielä tovin. ☺️??

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat