Palailimme sunnuntaina juhannuksenvietosta ja yllättäen kaikille iski huutava nälkä heti kotiovella. Jääkaappi vaikutti aluksi suorastaan tyhjältä, mutta pengottuani hetken kylmälaukkua ja jääkaapin perukoita, sain kerättyä ainekset jopa ihan maittavaan iltasapuskaan. Ruuan tähteistä tulee helpoiten väännettyä pitsaa tai lämpimiä voikkareita, mutta tulipa taas todistetuksi, että saa niistä tähteistä muutakin tehtyä. 

Meidän settiin upposi:

paketti pekonia

1/4 pakettia Chevreä

1/3 pakettia mozzarella juustoraastetta

400g naudan jauhelihaa

kananmuna ja 2rkl korppujauhoja

1 kevätsipuli

salaatti:

2 porkkanaa

1/2 kesäkurpitsa

1/2 jäävuorisalaatti

1/4 rasia ituja

kourallinen suolapähkinöitä

Lisäksi kaapeista löytyi paketti esipaistettuja patonkeja ja rasiallinen Italiansalaattia, joita tarjottiin kylkiäisenä.

Valmistin jäävuorisalaatista, kesäkurpitsasta, porkkanoista, iduista ja pähkinöistä salaatin (salaatinkastikkeena kurpitsansiemenöljyä). 

Sekoitin jauhelihan sekaan hienoksi pilkotun kesäsipulin varsineen, kananmunan, hieman  korppujauhoja sekä mozzarella juustoraasteen. Maustoin taikinan suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. 

Muotoilin jauhelihataikinasta isohkoja puikuloita, joiden sisälle piilotin palan chevreä ja käärin päälle pekoniviipaleen.  Paistoin pekonichevrepalleroita pannulla muutaman minuutin per puoli. 

Lapset sai omat pekonipalleronsa ilman Chevreä ja kehuivat niitä super hyviksi. Pekonipalleroihin sopii loistavasti sisälle myös kuivatut luumut, mutta tuo Chevre oli omasta mielestäni melkein jopa taivaallisen hyvää.

 

 

 

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat