Grand Memen eli poikien isomummon talo sijaitsee puolella, jonne valkoihoiset turistit harvemmin eksyvät.Kadun lapset kerääntyvät aidan taakse huutelemaan ja katselemaan nähdäkseen vilauksen minusta tai pojista. Pojat puolestaan haluavat nähdä jokaikisen kanan ja kukon, jotka jolkottelevat ja kiekuvat aidan takana. Aidan takaa kuuluukin vuorotellen kotkotusta ja huutoja "hey blanche, cava? ( hei valkoinen, mitä kuuluu?)

 

Olemme lähettäneet etukäteen tarkat mitat perheenjäsenistä ja meille on tehty mittojen mukaan asut häitä varten. Omassani on kuitenkin niin kireäksi ommeltu yläosa, että lähdemme korjauttamaan sitä ompelijalle. Ompelija on myös epähuomiossa jättänyt ompelematta Leonille oman asun ja sen sijaan ommellut Aronin mitoilla kaksi pukua. Joudumme etsimään toisen vaatturin pienentämään Aronin asusta sopivan Leonille. Aikaa on enää muutama päivä.

 

Lapset työntelevät litistetyillä vesipulloilla moottoripyörän renkaita pitkin katua. Ompelijan pieni muutaman neliön kokoinen ompelimo sijaitsee melkein vastapäätä grand Memen taloa. Perus ompelu tapahtuu vanhalla poljettavalla koneella, mutta nurkassa on myös uudempi sähköllä toimiva saumuri. Ompelija lupaa mekon vielä samalle illalle.

Seuraavaksi jatkamme kauemmas vaatturille, joka valmistaa Leonin asun. Kadut ovat täynnä ihmisiä. Vieriviereen on rakennettu pieniä liiketiloja; kampaamoja, kauppoja, ompelimoja, moottoripyöräkorjaamoja, ravintoloita. Jokapuolelle rakennetaan tai vanhoja huonossa kunnossa olevia  taloja korjataan. Kaikki tuntuu silti olevan vähän rempallaan. Ravintolan mainoskyltti on vinossa, maalit on tummuneet ja rappaukset lähteneet irti. Siellä täällä on pieniä myyntikärryjä ja kojuja, joissa myydään vihanneksia, hedelmiä, leipää, munia, karkkeja ja puhelinkortteja. Tienristeyksessä on pieni kärry täynnä kananpoikia. Leon haluaisi jäädä ihailemaan niitä, mutta jatkamme vielä pienen matkan eteenpäin. Sivukadulla maalataan autoja keltaisiksi takseiksi. Moottoripyöriä korjataan jokapuolella. 

 

Liiketila on myös pieni, mutta siellä näyttää silti työskentelevän ainakin neljä työntekijää. Yksi leikkaa kangasta ulkopuolella, toinen ompelee. Yksi miehistä palvelee meitä ja ottaa Leonista mittoja. Neljäs auttaa toista asiakasta. 

 

Ostamme syömisiksi grillatun kanan. Se pakataan ruskeaan paperiin. Mukaan pakataan paketillinen tulista paprikajauhetta. Pää on pyörällä kaikesta uudesta ja ihmeellisestä. Samana iltana kiertelemme kaupungin "uudella puolella" metsästäen uutta akkua kameraani kotiinjääneen tilalle. Pistäydyn samalla Mangon myymälään. On vaikea kuvitella olevansa samassa kaupungissa kuin aamulla.

 

Vaatteet ovat valmiita samana iltana. Morsiamen perheelle on nyt toimitettu lahjukset ja itse sain vihdoin uuden akun kamerani. Kamerunilaisten häiden juhlinta voi alkaa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat